avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen cesionare creanță
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen cesionare creanță

Bună ziua, vreau sa știu va rog frumos cât timp are dreptul o instituție financiara nebancara sa tine contractul de credit, după cât timp este cesionat către o firma de recuperări creanțe, va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:09, 9 Decembrie 2019
Nu exista un termen limita. Cesiunea nu reprezinta altceva decat un transfer de drepturi si obligatii. Totusi, daca au trecut mai mult de 3 ani de la: data scadenta sau ultima plata efectuata, este posibil sa fi intervenit prescriptia dreptului de a recupera creanta. Cesiunea nu intrerupe prescriptia.
Nu exista un termen contractul poate fi cesionat oricand,alte lucruri trebuiesc sa aveti in vedere ?daca a-ti fost notificat de cestiune prin scrisoare recomandată etc.
Acum un an jumătate am făcut un împrumut la un ifn vreditfix, nu am reușit sa îl achit la timp, problema este ca plata la ei se face prin transfer bancar doar ca nu trebuie acceptul clientului dacă ai suma respectiva în cont ei își retrag automat singuri, problema mare este ca am o poprire și mi se retine jumătate de salar direct de la locul de munca iar după câte am înțeles de la cei de la ING mai nou ei deblochează restul sumei nu mai sunt nevoit sa sun la ei ca să îmi deblocheze contul și vroiam sa știu dacă cei de la credit fix mai au dreptul ca după un an jumătate sa retragă singuri banii din cont ținând cont de faptul ca am un copil de un an și 2 luni, singurul venit în casa în preajma sărbătorilor și perioada de iarna, va mulțumesc anticipat
Daca este cu debitare directa, puteti ramane fara bani. Depinde daca in acel moment se efectueaza debitarea. Ordinul de debitare il da creditfix. Dar asta nu inseamna poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor disperat pentru solutionarea unei executari RAISA76 RAISA76 Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz. in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si ... (vezi toată discuția)
Executat silit apoi cesionat mgyom mgyom Salut, Ar dori un raspuns la o intrebare. Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost ... (vezi toată discuția)