avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj din revisal nu respectă condica de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj din revisal nu respectă condica de prezenta

Buna ziua.Va rog să îmi spuneți ce mi se poate intâmplă în situația în care intocmesc și semnez un pontaj cu 8 ore zilnic care se transmite în revisal și care nu corespunde realității deoarece se lucrează în două ture, timp inegal de lucru conform condicii de prezenta.Mentionez ca angajații care lucrează în ture nu au specificat in contractul individual de munca și de aceea mi se cere acest pontaj zilnic cu 8 ore.Ce se întâmplă în situația în care se ajunge in instanță și se constată faptul că am întocmit și am semnat pontajul de 8 ore zilnic care nu respectă condica de prezenta?Pot fi sancționată conform legii deși conducerea cunoaște situatia că se lucrează în ture și tocmai de aceea îmi cere să intocmesc și să semnez acest pontaj de 8 ore deși exista condica de prezenta?Se lucrează de la 9.00 la 22.00.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
miniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 10 Decembrie 2019
Pontajul nu se transmite in REVISAL....in REVISAL se transmite :
- Tip norma:
- Durata timp munca:
- Repartizare tip munca:

Neconcordanta intre pontaj si condica poate atrage raspunderea juridica a angajatorului , dar si a persoanei care intocmeste pontajul.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza - program de noapte rrramor rrramor Buna ziua. Dorim sa trecem agentii de paza pe program de noapte. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut: acte aditionale de schimbare a programului de lucru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)