Buna ziua,
recent, in timp ce citeam e-mailurile din contul gmail, am observat una din reclamele (google ads) din pagina care avea un titlu gen "Verifica: cat de mult vei trai?".
Am devenit curios sa vad despre ce este vorba si am accesat respectivul site:
[ link extern ] /
(sper ca nu incalc regulile forumului prin includerea url-ului in textul mesajului).
Acesti domni ofera un "serviciu" foarte interesant, dupa ce completezi un chestionar de 30 de intrebari ti se va spune aproximativ cat vei trai.
Ce NU ti se spune (decat daca ai curiozitatea sa cauti link-ul regulament (scris foarte mic) sau daca observi coloana din dreapta paginii) este ca acest 'serviciu' nu este gratis, respectiv dupa ce ai completat chestionarul trebuie sa trimiti un sms la un nr. scurt (cu tariful de "doar" 3x2 EUR adica 6 EUR) pentru a vedea raspunsul.
Intrebarea mea este: CAT de legal (conform legii romanesti) este ce fac acesti "domni" (care nu se prezinta nici macar cu o adresa de contact, ce sa mai vorbesc de cod fiscal si alte informatii)? Este suficient sa scrii cu font de 3 pixeli: "termeni si conditii - daca ne-ai dat banii nu-i mai vezi" si esti acoperit in eventualitatea unor reclamatii ? Sau, in Romania e suficient sa scrii pe o factura "servicii - ghicit in boabe, suma X" si esti perfect legal?!
O alta curiozitate de-a mea, mai mica: domeniul dansilor este cumparat de la un registrar din polonia, iar serverul pe care este hostat site-ul pare sa fie hostat in germania, dar deoarece nu se prezinta dansii nu stim de ce natie sunt, se aplica sau nu legea romaneasca ?
(site-ul foloseste un nr. scurt sms, presupun ca o entitate juridica - srl/pfa - romeasca a trebuit sa incheie totusi un contract cu cei care ofera serviciul de plata prin sms)
Va multumesc anticipant.