Sunt urmărit penal pentru înșelăciune și fals în înscrisuri, și v-asi ruga sa îmi răspundeți la câteva întrebări.
Acum 5-6 luni m-a contactat un domn pentru un site ( domeniu + webhost + construcție site), i-am spus omului ca domeniul va fi pe numele meu, doar eu voi avea acces la sursa site-ului și ca o sa îl predau într-o luna.
Din anumite motive nu l-am putut preda într-o luna și am întârziat 2 luni, problema e ca intre timp el s-a enervat și a vrut practic sa se "mute" de la mine, și mi-a cerut sa trec domeniul pe numele sau și să-i dau sursa. Eu i-am explicat ca este imposibil sa trec domeniul pe alt nume iar pentru sura ar fi trebuit sa plătească în plus. După multe discuții telefonice, sms și e-mail-uri, a ajuns sa se enerveze atât de tare în cât a început sa ma jignească și am decis sa ii suspend toate serviciile.
Printre acele discuții mi-a cerut și factura de la domeniu și web host, pe care eu am modificat-o puțin cu o suma mai mare... ( fals în înscrisuri? )
El mi-a plătit site-ul dar eu fiindcă a vorbit urat cu mie i-am tăiat tot. ( înșelăciune?)
Menționez ca toate discuțiile au fost verbale, telefonice, sms-uri și e-mail-uri, nu am semnat nimic oficial.
Singurul lucru pe care îl consider eu oficial este o plata virata direct în contul meu bancar.
Trebuie sa ma prezint la politie pentru declarații.
Ce ar trebui sa fac mai departe și la ce sancțiuni maxime sa ma aștept. Din spusele lui la momentul respectiv mi-a zis ca o sa vina cu mulți martori ( inexistenți de altfel), și sunt puțin îngrijorat.
poate sa dovedeasca si cu sms-uri , mailuri , telefoane .
pentru inselaciune pedeapasa este
Art. 244. - (1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Nu este clar daca este inselaciune dar daca ati fost pus sub acuzare inseamna ca asa considera politia in raport de probe.
Probabil ca mergand fara avocat la audiere v-ati si autoincriminat.
Încă nu m-am prezentat la audiere, de aceea a-și vrea sa știu ce a-și putea face în privința asta.
Îmi este greu sa cred ca telefoanele, sms-urie și mailurile pot fi dovada fiindcă sunt foarte ușor de măsluit ( sms, email), întrucât nu am abonament la telefon și semnătura electronica la e-mail.
Sunt probe.
Trebuie sa stiti ce atitudine sa adoptati la politie inca dinainte de a incepe audierea.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat dar sa discutati anterior cu el si sa ii aratati e-mailurile si sms-urile ca sa le analizeze si nu sa afle de la politie deoarece pleaca cu un dezavantaj fata de politist...