avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatorul special
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatorul special

Curatorul special, numit de instanta pana la desemnarea tutorelui unei persoane pusa sub interdictie judecatoreasca, ce face practic? Teoretic stim ca ii reprezinta interesele celui ce urmeaza a fi pus sub interdictie. Dar ce face, practic? Ii ridica pensia de la posta, ii plateste facturile? Sau are strict doar anumite drepturi de reprezentare?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:28, 12 Decembrie 2019
Doar îl reprezintă pe pârâtul într-o acțiune de punere sub interdicție. Nu are dreptul să îi ridice pensia de la poștă. Îi poate plăti facturile dacă dorește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Despre punerea sub interdictie psihiatrica Dana30036 Dana30036 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Tatal meu este alcoolic de peste 20 de ani. In ultimult timp totul a devenit foarte grav deoarece a condus sub influenta ... (vezi toată discuția)