avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie fiscala TVA pentru nerezidenti
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie fiscala TVA pentru nerezidenti

Ce tip de declaratii fiscale sunt obligatorii pentru platitorii de TVA ,acestea fiind persoane fizice/juridice nerezidente . Si daca acestea pot fi depuse online.?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 14:26, 13 Decembrie 2019
In primul rand, trebuie sa se inregistreze fiscal la Finante daca fac tranzactii pe teritoriul Romaniei. Se inregistreaza direct sau prin reprezentant fiscal.
Depun exact declaratiile cunoscute, 300;390;394. Evident ca aceste declaratii se depun online.
Domnul Varciu ,va multumesc pentru raspuns .
In ceea ce priveste inregistrarea fiscala ,din Instructiunile de compleare a formularului 015 privind inregistrarea fiscala se deduce ca acesta Declarartie se depune fie direct la Reistratura organului fiscal ,fie prin posta prin scrisoare recomandata ,fie prin mijloace de transmitere la distanta prin semnatura electronica .Exista posibilitatea de a inregistra acesti Contribuabili prin serviciul Online oferit de ANAF ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai il inregistrati fiscal la Finante, la registratura sau la un ghiseu , in functie de organizarea organului fiscal. Nu vad cum ati putea sa ii inregistrati fiscal online. M-am uitat acum pe instructiunile de completare a declaratiei 015. Nu am gasit niciunde sa scrie ca poate fi inregistrat fiscal online.
Dupa ce l-ati inregistrat fiscal stiti continuarea.
Domnule Varciu va expediez textul care apare in instructiunile de completare ale Formularului 015 ,rog sa imi explicate ,de ce este stipulate in lege daca de facto nu se intreprindere.

Declarația se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal/plătitor de venit, în format hârtie, la registratura organului fiscal competent ori la poștă prin scrisoare recomandată, la termenele stabilite de legislația în vigoare, înscriind cu majuscule, citeț și corect, toate datele prevăzute de formular. Declarația se completează în două exemplare, un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent.
Declarația poate fi depusă și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit procedurii aprobate prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Declarația se va arhiva la dosarul fiscal al contribuabilului. Organul fiscal competent este: 1. Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București, pentru următoarele categorii de contribuabili nerezidenți care nu au pe teritoriul României un sediu permanent.
Ceea ce devine neclar este ca inregistrarea fiscal pe portalul ANAF va fi sub semnatura electronica?

Multumesc pentru receptivitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate. In OPANAF 3725/2017 scrie ca D 015 se poate depune si online.
In schimb, in OMFP 858/2008, care reglementeaza depunerea online a declatiilor, nu se regaseste si D 015.

Alte discuții în legătură

Declaratie 392b Anaeli195 Anaeli195 Buna seara, Puteti sa-mi spuneti, Decl.392 B se depune in format pdf.sau conform versiunii 1.0.6. din 24.01.2014 care se descarca de pe saitul anaf ? In ... (vezi toată discuția)
Documente anairam2807 anairam2807 Declararea Punctului de lucru la administratia fiscala?????? Asa este? Daca da -Ce trebuie sa fac pentru a intra in legalitate? (vezi toată discuția)
Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)