avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie 392B
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie 392B

Buna seara,
Puteti sa-mi spuneti, Decl.392 B se depune in format pdf.sau conform versiunii 1.0.6. din 24.01.2014 care se descarca de pe saitul anaf ?
In format pdf.nu pot sa completez declaratia pt.ca imi da mesajul ca datele sunt incorecte, nu pot completa codul CAEN si nici rubricile cu valori.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mona_anro , utilizator 02:14, 10 Februarie 2014
Program aici [ link extern ]

Ordin 93/2014:

Formularul (392B) "Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul . . . . " se depune, în format electronic, astfel:
- la registratura organului fiscal competent;
- la poştă, prin scrisoare recomandată.
Formatul electronic depus pe suport electronic va fi însoţit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat, conform legii.
Formularul se editează în două exemplare:
- un exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportul electronic;
- un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă.
Formatul electronic al formularului (392B) "Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul. . . . " se obţine prin folosirea programului de asistenţă.
Programul de asistenţă este pus la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


Deci nu este vorba de un PDF, ca in cazul sa zicem a D300, unde Ordin 1790/2012 precizeaza:

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal depun formularul (300) "Decont de taxă pe valoarea adăugată" în format PDF, cu fişier XML ataşat, la organul fiscal competent, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii. Formularele se completează cu ajutorul programelor de asistenţă existente pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea "Asistenţă contribuabili" sau secţiunea "Declaraţii electronice".

Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
luati programul de pe site-ul ministerului finantelor, este program care se instaleaza si apoi completati in el, nu pdf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre dec 392b iosifnagy iosifnagy buna seara. as vrea sa intreb referitor la dec 392b,daca este obligatoriu sa se depuna in format electronic? de unde se preiau datele pentru declaratie? doar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)
Formulare anaf avocat stagiar lisette lisette Buna ziua! In afara de declaratiile 392 B, 200 si 220, mai tb sa depun vreo alta declaratie la ANAF? Sunt avocat stagiar, anul trecut m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)