avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... despre dec 392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

despre dec 392b

buna seara. as vrea sa intreb referitor la dec 392b,daca este obligatoriu sa se depuna in format electronic? de unde se preiau datele pentru declaratie? doar din rjip sau mai trebuie complectat ceva? multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:37, 20 Februarie 2012
Da, este obligatorie depunerea formularului in format electronic.

Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." se depune la organul fiscal competent, pana la data de 27 februarie 2012 inclusiv.

Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." se depune, in format electronic, astfel:
- la registratura organului fiscal competent;
- la posta, prin scrisoare recomandata.

Formatul electronic depus pe suport electronic va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.

Formularul se editeaza in doua exemplare:
- 1 exemplar se depune la unitatea fiscala, impreuna cu suportul electronic;
- 1 exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.


Colega mea @fat frumos explica modalitatea de preluare a datelor in formularul 392B:

Persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligaţia să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 b an 2013 irinuka2005 irinuka2005 Stie cineva daca in declaratia 392b SE declara si livrarile si achizitiile catre/de la persoane fizice?Termenul de depunere este tot 25 februarie?Se poate ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392b Anaeli195 Anaeli195 Buna seara, Puteti sa-mi spuneti, Decl.392 B se depune in format pdf.sau conform versiunii 1.0.6. din 24.01.2014 care se descarca de pe saitul anaf ? In ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)