avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva rezolutiei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva rezolutiei procurorului

buna seara

Am prins o gestionara care fura regulat din magazin ,am facut plingere penala la procuratura .
La politie mi s au cerut dovezi clare , si din aproximativ 20.000 lei , am putut dovedi cu acte si imagini filmate doar 200 lei . Ea a recunoscut suma de 200 lei .
Azi am primit de la procuratura neinceperea urmaririi penale si sanctionarea cu suma de 500 lei administrativ.
Cum pot contesta hotarirea procurorului , atit timp cit hoata instiga si pe celelate foste colege la furt .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 19:30, 4 Decembrie 2009
Puteti face plangere impotriva rezolutiei procurorului la primul procuror al parchetului respectiv in termen de 10 zile de la comunicarea rezolutiei!
Succes!
B-)
Art .278 alin 3: "in cazul rezolutiilor de neincepere a urm penale, sau al ordonantei ori dupa caz al rezol de clasare, de scoatere de sub urm penala sau de incet a urm pen, plangerea se face in termen de 20 zile de la comunicare copiei de pe ord sau rezol persoanei interesate potrivit art 228 alin 6 , art 246 alin 1 si art 249 alin 2.cod proc pen
Aceasta se rezolva de prim- proc parchetului ....art 271 alin1cod proc pen
Dupa respingerea acestei plangeri, se poate face palangere imp ei la instanta careia i-ar reveni potrivit legii competenta sa judece cauza in prima instanta.Art. 278 ind 1cod proc penala.
Asa este, termenul in care poate fi introdusa contestatia este de 20 de zile de la comunicarea odonantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere rezolutie ContSters116348 ContSters116348 Buna ,care este termenul in care se poate face plangere impotriva rezolutiei procurorului de caz?20 de zile de la comunicare? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului tyar tyar Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va ... (vezi toată discuția)
Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)