Am prins o gestionara care fura regulat din magazin ,am facut plingere penala la procuratura .
La politie mi s au cerut dovezi clare , si din aproximativ 20.000 lei , am putut dovedi cu acte si imagini filmate doar 200 lei . Ea a recunoscut suma de 200 lei .
Azi am primit de la procuratura neinceperea urmaririi penale si sanctionarea cu suma de 500 lei administrativ.
Cum pot contesta hotarirea procurorului , atit timp cit hoata instiga si pe celelate foste colege la furt .
va multumesc
Puteti face plangere impotriva rezolutiei procurorului la primul procuror al parchetului respectiv in termen de 10 zile de la comunicarea rezolutiei!
Succes!
B-)
Art .278 alin 3: "in cazul rezolutiilor de neincepere a urm penale, sau al ordonantei ori dupa caz al rezol de clasare, de scoatere de sub urm penala sau de incet a urm pen, plangerea se face in termen de 20 zile de la comunicare copiei de pe ord sau rezol persoanei interesate potrivit art 228 alin 6 , art 246 alin 1 si art 249 alin 2.cod proc pen
Aceasta se rezolva de prim- proc parchetului ....art 271 alin1cod proc pen
Dupa respingerea acestei plangeri, se poate face palangere imp ei la instanta careia i-ar reveni potrivit legii competenta sa judece cauza in prima instanta.Art. 278 ind 1cod proc penala.