avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Închiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Închiriere apartament

Dacă locuiesc in străinătate și am un apartament in România care vreau sa îl închiriez trebuie sa fac declarație de venit? Dacă da, unde (adresa concretă de email sau pagina web dacă se poate)? Cât este procentul care se va factura ? Ce pași trebuie parcurși pt a putea închiria apartamentul?
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:48, 11 Decembrie 2019
1. Trebuie depusa declaratia unica (DU) cu venitul din chirii.

2. DU se depune pe saitul ANAF in spatiul privat virtual (SPV).

3. Inchirierea apartamentului si inregistrarea in SPV nu se pot face exclusiv de la distanta fara a apela la o persoana imputernicita.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, doresc să închiriez apartamentul unui cadru militar. ... victormac victormac Bună ziua, Doresc să închiriez apartamentul unui cadru militar. Acesta îmi cere înregistrarea contractului la ANAF pentru al putea deconta chiria. ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru persoanele fara venit claudiuandrei2010 claudiuandrei2010 Doresc sa beneficiez de asigurarea medicala pentru persoanele fara venit. Locuiesc in Germania si doresc sa vin in Romania pentru un tratament, si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Plata impozit venit 2019 xman_ghio xman_ghio Buna seara, Ma puteti ajuta cu indicatii despre cum sa platesc online impozitul pe venit? Am depus DU online si mi-am facut cont pe ghiseul.ro, dar acolo nu ... (vezi toată discuția)