avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozite la tranzactii cu terenuri.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozite la tranzactii cu terenuri.

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in a intelege cand se plateste impozit la tranzactiile imobiliare la terenuri. Problema este urmatoarea:
Am achizitionat un teren intravilan cu mai mult de 3 ani in urma la un pret X. Daca acest teren il donez acum unei persoane care este ruda de gradul 2 cu mine si dupa care aceasta persoana va vinde imobilul altei persoane la un pret Y, care este impozitul care trebe platit si cine il plateste? Adica trebuie sa platesc eu cand il donez? sau se va plati cand persoana la care am donat imobilul il va vinde mai departe printr-o tranzactie normala. Si cum se calculeaza in cazul asta impozitul, care este valoarea de baza si de instrainare?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Impozit tranzactii imobiliare sorinadrian sorinadrian 1) x vinde catre y teren intravilan litigios (contract de vinzare cumparare intocmit in 2006 -scutit la plata impozitului pe tranzactii imobiliare )-litigiul ... (vezi toată discuția)
Restituire impozit tranzactii imobiliare sorinadrian sorinadrian 1) x vinde catre y teren intravilan litigios (contract de vinzare cumparare -scutit la plata impozitului pe tranzactii imobiliare ) 2) dupa obtinerea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul rezultat din vanzarea terenului? ContSters77797 ContSters77797 Vanzatorul unui teren trebuie sa plateasca vreun impozit la stat pentru venitul rezultat din vanzarea acelui teren? Daca da, cum se calculeaza acest impozit? (vezi toată discuția)