avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ptr.executare silita trebuie detectiv?
Discuție deschisă în Executare silită

Ptr.executare silita trebuie detectiv?

Intreb daca imi trebuie ptr. executare silita detectiv,deoarece a trebuit eu sa fac pe detectiva si sa aflu ca cel care are sa mi plateasca datoria e angajat dar am aflat dupa aproape 1 an de la angajare iar in felul acesta nu am putut sa recuperez toata suma ptr. ca individul a intrat in concediu de paternitate si acum a plecat in UK sa munceasca.
1 Executorul nu are pargii de a afla cand este angajat un debitor?
2 Daca debitorul are tv,frigider....etc. achizitionate recent ,acestea pot fi executate?
3 se poate executa daca el lucreaza in UK si cum?
4 ANAF stie si de conturile bancare ori asta e o alta treaba?Intreb asta deoarece executorul mi a raspuns sec ca de la ei nu figureaza cu venituri.
Din cate am aflat individul vine de sarbatori si sta pana cheltuie banii stransi si nu cred ca se duce inapoi unde a lucrat inainte de a intra in concediu de paternitate,sotia si copilul stau in tara in gazda.
Cel mai recent răspuns: daniela_b , utilizator 17:00, 19 Decembrie 2019
Nu stiu cu ce va poate ajuta un detectivi,executorul poate sa faca doar adrese către instituții ANAF,ITM,Cartea Funciară pt a vedea dacă debitorul realizează venituri,este angajat are imobile în proprietate etc.Nu cred ca executarea unor bunuri mobile va acoperiți sumele datorate dvs.
Buna,
am fost sacastica la adresa mea, in legatura cu detectivul, poate executarea unor bunuri mobile nu acopera in totalitate datoria dar macar o parte din ea.
As vrea sa incerc orice modalitate posibila, dar executorul cere informare doar la ANAF si gata,nicidecum la ITM,daca se cerea si de la ITM datoria ar fi fost recuperata in totalitate ptr ca eu am aflat doar dupa 1 an de la angajarea individul de aceea trebuie sa fac eu pe detectivul.
Eu am aflat ca a fost angajat, nu executorul ,doar asa s a reusit recuperarea unei parti din suma.
Va multumesc ca v ati rapit din timpul dvs.
Dar din pacate sunt inca nelamuritra, poate fi executat daca lucreaza in strainatate si ANAF are cunostinta si despre conturile bancare?

Verificarea conturilor la Bănci, o face executorul judecătoresc.
La Cartea Funciara verifica dacă deține vreun imobil.

Dacă nu are casă, nu are mașină, nu are bani la bancă....., nu prea aveți ce bunuri mobile să-i executați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar a fost angajat cu forme legale? Daca da, va puteti adresa executorului sa vedeti de ce nu si-a indeplinit treaba. Legat de TV, frigider, sunt slabe sansele sa executati ceva. Daca nu sunt ale lui sau nu sunt pe numele lui? (chiar daca sunt cumparate din banii lui). Legat de veniturile din UK, daca sunt obtinute cu forme legale, va trebui sa va adresati unui executor strain - aspect extrem de complicat.
Buna seara si mii de multumiri ca ati raspuns, sigur ca a fost angajat cu forme legale,dar executorul a iesit cred,la pensie si nu l mai interesa .acum dosarul e la cel care a preluat dar am impresia ca nici pe acesta nu l prea intereseaza,cere informare de la ANAF doar cand ii aduc eu aminte,de ITM si conturi bancare nici vorba sa vada.
De aceea va rog sa mi spuneti daca aveti bunavointa ,de cate ori se poate cere informare de catre executor la aceste institutii?

Alte discuții în legătură

Lamurire executare silita bunuri mobile UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Am vazut foarte multe topicuri in legatura cu acest subiect, insa in niciunul nu exista un raspuns clar/sigur, ci n raspunsuri care se bat cap in cap. Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executiv ptr neplata amenda stelach stelach Buna ziua o firma amendata de itm cu 20000 lei, a primit de la fisc somatie si titlu executoriu pentru neachitarea amenzii. Administratorul societatii , ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)