avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna seara, doresc sa știu ce pot face în situația in care pe data de 18.11 am avut un accident de munca(entorsa), am anunțat fix in seara în care am pățit asta(managerul) si astazi am văzut in procesul verbal ca scria ca nu am anunțat pe nimeni, ca este vina mea, acțiunea este total diferita fata de cum s-a întâmplat si am declarat eu. Comisia de constarare este formata din 2 colege ce erau in C. M in perioada în care se făcea ancheta si un coordonator Spp-su& Rsvti.
Vorbind la telefon cu coordonatorul mi-a spus ca eu trebuie sa fiu sancționată, ca nu am știut sa merg pe picioare. Ce pot sa fac in situatia asta? Ce ma sfătuiți?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:47, 14 Decembrie 2019
Buna ziua,
Ati ajuns la spital in urma accidentului?
Daca da, ce ati declarat acolo?
Accidentul unde a avut loc, pe drumul catre serviciu, acasa, la serviciu?
Am fost la spital, acolo am spus adevărul. Eram la munca. In timpul programului.
Atunci spun ca aveti doua variante:
Va mentineti declaratia data si anexata la Procesul verbal si depuneti plangere la ITM dupa ce depun dosarul.
In plangere aratati cele spuse mai sus-persoanele ce efectuau cercetarea erau de fapt in concediu medical.
Sau depuneti acum plangere la ITM, cu toate ca pana nu este definitivata cercetarea si inaintat dosarul la ITM dumnealor pot schimba actele din el.

Cum s-a produs evenimentul, v-ati impiedicat de ceva, alunecat...?
La ce ora s-a intamplat?
Pur si simplu am calcat strâmb, mai aveam 3 ore si jumătate pana la terminarea programului. Era o panta, dar ei in raport nu au scris asta, si actiunea este total diferita. Eu am vrut să declar sa fiu corecta, nu am cerut nimic, nu am vrut sa fie nimeni sancționat, dar se pare ca tot pe mine ma învinuiesc. Nu pot sa fiu de acord cu asta.
Si ati ramas la munca pana la incetarea programului?
Cate zile de concediu medical ati primit?
Dumnealor au anuntat acest lucru la ITM?
Scuze daca par ca pun multe intrebari dar vreau sa-mi fac o idee despre cum s-a intamplat, pasii facuti pan acum si ce sfat sa va dau.

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii- accident la locul de munca alex-aldea07 alex-aldea07 Fratele meu a avut un accident la locul de munca, el fiind sofer profesionist la o firma romaneasca.Accidentul s-a intamplat in italia acum 4 luni. Nu a primit ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, sanctiune claudiucaau claudiucaau Am suferit un acident de munca,alunecand pe podetul de acces al utilajului, acidentul sa produs la 4.50 dimineata .dupa ce am fost dus la spital am primit un ... (vezi toată discuția)
Cercetare itm artifik artifik Buna ziua, cum/unde se poate contesta un aviz de cercetare a unui accident de munca , de traseu, de catre ITM , daca in urma cercetarilor , martorilor, ... (vezi toată discuția)