avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu medical

La data de 6 octombrie 2009 am reinceput activitatea dupa concediul de crestere a copilului,perioada in care am beneficiat de indemnizatia de 600 de lei.Dupa reluarea activitatii am avut 10 zile de concediu medical : 5 zile cu cod 06 (urgenta medico-chirurgicala) si 5 zile cu cod 09(pentru ingrijirea copilului bolnav).La reinceperea activitatii mi s-a majorat salariul la 768 lei.Cand am primit fluturasu pe luna octombrie am vazut :Medical 10 zile 261 lei.Mi s-a calculat corect salariul?Mentionez ca dupa ce am dus primul certificat medical cu cod 06 mi s-a spus ca nu are baza de calcul pentru situatia mea,apoi ca legea ii permite sa mi se calculeze calculul concediului medical in functie de salariul actual pentru ca apoi sa nu mai fie valabil acest lucru.S-a procedat corect la calcularea concediului medical?
Cel mai recent răspuns: ContSters68274 , utilizator 17:19, 6 Decembrie 2009
In cazul dvs. baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei de boala se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, venitul lunar fiind constituit de valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
A se vedea in acest sens, OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului , OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, Ordinul 60/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Din ce am citit eu in ordonanta de urgenta pentru concediul medical cu cod 06 nu e nevoie de perioada minima de stagiu ,deci acest concediu trebiua platit tinand cont de salariul actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu boala cod 06 IldikoB IldikoB Buna ziua, am o nelamurire : concediu boala initial cod 06 : 4 zile din care 2 lucratoare, concediu in continuare 7 zile . Nelamurirea este daca mai plateste ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mihaelaancuta mihaelaancuta In cazul in care reincep activitatea ( terminarea concediului de crestere copil) si intru in concediu medical incepand cu data de 01.02.2017 , beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cristi1446 cristi1446 Revin cu o intrebare.Concediu medical cu cod 06 este 5 zile (initial)iar restul concediului medical(in continuare)are cod 01.In aceasta situatie care este ... (vezi toată discuția)