avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare concediu de odihna

Sunt angajat cu cim pe perioada determinata in cadrul unei primarii, pe un post care coordoneaza un proiect cu fonduri europene. Fisa postului este prevazuta cu o vechime de 5 ani, studii superioare. Angajatorul refuza sa imi acorde 25 de zile de concediu, potrivit vechimii mele in munca, motivand ca fisa postului prevede doar o vechime de 5 ani. Astept o explicatie a dumneavoastra, multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 14 Decembrie 2019
HG 250/1992
(1) Salariații din administratia publică au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă platit, cu o durată de 21 sau 25 zile lucratoare, în raport cu vechimea lor în munca, după cum urmeaza:
Vechimea în munca Durata concediului
până la 10 ani 21 zile lucratoare
peste 10 ani 25 zile lucratoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca cipanu cipanu potrivit carei legi zilele de concediu de odihna se majoreaza la 25 daca vechimea in munca este de peste 10 ani? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ! florinsadova florinsadova La cate zile de concediu de odihna, are dreptul o persoana ce lucreaza in administratia publica locala, care se afla cu vechime intre 5-10 ani?Daca in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna sinc sinc Lucrez intr-o scoala generala ca personal didactic auxiliar,cu vechime de 21 ani.Vreau sa stiu la cate zile de concediu pe an am dreptul? Anii trecuti aveam ... (vezi toată discuția)