As dori foarte mult sa stiu cum se tine contabiliatea unei societati civile profesionale de psihologie. Ce plan de conturi se foloseste, ce declartii se depun si in general care sunt caracteristicile care o diferentiaza de contabilitatea unei SRL.
Va rog mult, daca aveti cunostinte legate de aceasta problema sa ma luminati si pe mine, eventual as dori si o baza legala.
Multumesc
De la 01.01.2008 a intrat in vigoare Ord. min.ec.si fin. nr. 1.969/2007 "privind aprobarea reglementarilor contabile pt. pers. juridice fara scop patrimonial" M.Of. nr. 846bis/10.12.2007. Se procura contracost (cca 41 lei) de la centrul de vanzari sos. Panduri nr.1.
Cred ca societaea ta civila profesionista de psihologie cam asta este!
Diferentele le vei descoperi singura!
Succes
Activitatea psihologilor este reglementata prin Legea 213/2004 si HGR 788/2005 privind Normele de aplicare a Legii.
Declaratia pe baza careia se inregistreaza la organul fiscal este 020;presupun ca contabilitatea se tine conform Ordinului MFP, nr. 1040 din 8 iulie 2004 privind contabilitaea in partida simpla.
Trebuie vezi actul de infiintare (contract de societate civila ) si Declaratia depusa la organul fiscal pentru dobandirea certificatului de inregistrare. fiscala .Actele normative mai sus mentionate le vei gasi cu siguranta pe avocatnet:)
Succces!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pierdere fiscala
eleonor
am un if si in 2008 am ramas cu pierdere fiscala de 5100 ron,ieri m`au sunat de la finante si mi`au zis sa merg la controlul fiscal de 3 ani si mi`au sugerat ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.