avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Este J-ul și adresa sediului necesar unei facturi pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Este J-ul și adresa sediului necesar unei facturi pe care le plătesc în calitate de PFA? Sau e suficient RO-ul?

Din câte am înțeles o factură trebuie neapărat să aibă:
- Numele PFA-ului
- RO-ul (CUI)

Dar de-a lungul timpului am auzit de la unele persoane că este necesar și:
- adresa sediului
- J-ul

Aș vrea să știu dacă sunt necesare J-ul și adresa sediului.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:17, 17 Decembrie 2019
Da, sunt necesare J-ul și adresa sediului.
Eu nu am trecut J-ul pe facturi.
Înseamnă că nu le pot deduce la cheltuieli?
Dar pentru recuperare TVA, pot să le folosesc?
Sunt aceste facturi ca și inexistente?
Facturile pe care le emiteti prin pfa-ul dumneavpastra sunt emise pentru venituri. Facturi pentru cheltuieli va dau doar furnizorii dumneavoastra. Sunt valabile dar sa aveti in vedere de acum incolo sa treceti si asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Factură pentru chirie mașină în străinătate, la nume este trecut pfa-ul meu, urmat de cui. e ok? Petrovic Petrovic Am închiriat o mașină în UE. Pe factură este trecut numele PFA-ului meu urmat de CUI-ul meu corect. Este aceasta factură ok? Sau trebuia să existe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile, închiriere mașină în străinătate, ue Petrovic Petrovic Am închiriat de două ori o mașină în străinătate în UE. Sunt acestea valabile? 1. Pe o factură nu mi-au trecut CUI, mi-au trecut doar numele ... (vezi toată discuția)