avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am inundat vecinul de jos
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am inundat vecinul de jos

Buna ziua, am si eu o situatie si as vrea o lamurire in cazul meu. Anul trecut am inundat un vecin de sub mine, inundatia a avut loc binnenteles in periada iernii. Problema este ca nu imi dau seama daca este vina mea sau nu, cu toate ca eu as tinde sa cred ca tine de mine. Mufa intre calorifer si teava de tur fiind veche probabil s-a rupt si a inceput inundatia, tin sa mentionez ca in momentul ala eram acasa si nu am intervenit asupra caloriferului pentru a genera inundatia. Acum marea mea suparare si nedumerire este ca intr-un fel am cazut deacord sa ii acopar vecinului daunele, discurtie pe care am avut-o la 2-3 saptamani dupa incident si am ajuns la concluzia ca el sa caute pe cineva cat mai rapid sa constate/repare si sa ajungem la o intelegere, prolema este ca el nu a facut nimic tip de un an...geamurile au fost inchise, (practiv apartamentul nu a fost aerisit deloc) nu a fost chemat nimieni "cat mai rapid" sa constate/repare si uite asa a trecut un an si probabil apartamentul lui este mult mai deteriorat. Victima locuieste in alta tara si am fost contactat de curand ca o sa cheme pe cineva sa constate/repare....acum vin si va intreb, ce fac eu acum?

Imi cer scuze pentur acest lung text.

multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:27, 17 Decembrie 2019
Buna ziua,
Din ce spuneti...eu zic ca dvs. sunteti "vinovat" de producerea inundatiei, era datoria dvs. sa verificati si schimbati/reparati instalatia din apartament.
Legat de inundatie...a avut cineva acces in acel apartament pentru a constata pagubele initiale?
Daca nu...o sa trebuiasca sa va intelegeti amiabil in legatura cu daunele, trebuie sa suporte si dumnealui o parte ( daca se putea interveni atunci nu se mai agravau*).
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc pentru raspunsul rapid, da sigur am fost sa constat daunele cam dupa o saptamana jumate, daunele vizual erau minore, tavanul putin umed in jurul lustrei, parchetul putin umed si peretele comun cu scara blocului lafel putin umed, dar nimic foarte grav, chiar daca trecuse 0 saptamana jumate pana sa vad starea apartamentului.
Si nu a permis remedierea problemelor atunci, pe loc?
Va puteati oferi sa cautati dvs. pe cineva care sa faca reparatiile in prezenta unui reprezentant al proprietarului...
Nu cred ca s-au marit asa mult daunele, poate sa se fi "scorojit" peretele si tavanul si sa trebuiasca dat un nou strat de glet si vopsea...
Cred ca o sa va intelegeti, nu cred ca s-au marit asa mult pagubele...
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Eu am propus atunci remediere, tipul locuieste in germania si nu putea sa stea si a zis ca se ocupa el ca o sa caute pe cienva ca o sa fiu contactat.... ceea ce nu s-a intamplat decat dupa un an. Domnul vrea sa dea tavanul jos pentru ca are tavan fals spune el si tot parchetul lafel vrea sa il schimbe...dar am sa fac o vizita in seara asta sa vad exact cum arata situatia.
Rigips-ul si vata minerala ( sau ce are pus dumnealui..) nu prea se impaca bine cu apa...
Discutati cu dumnealui si vedeti cum va intelegeti.
Sper sa fie ok...

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament Cdefghi Cdefghi Buna ziua. In decursul unui an si cateva luni apartamentul parintilor mei a fost inundat de 3 ori de vecina care sta deasupra. S-au facut doar cârpeli, ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)
Inundatie catastrofica! vecinul de deasupra nu a permis accesul ... OanaJoana OanaJoana Inundatie catastrofica! Vecinul de deasupra NU a permis accesul instalatorului timp de 6 luni. Apartamentul meu a fost distrus de apa care a curs in continuu ... (vezi toată discuția)