Bună ziua, acum 2 seri am fost prins de un echipaj de politie cu numerele rosii expirate de 2 zile.. Eu nu am știut ca numerele sunt expirate pentru ca nu m am uitat în acte, și îmi asum vina pentru asta.. Eu știam ca numerele le luasem pe 16 octombrie și am crezut ca o sa expire pe 16 decembrie.. Menționez ca am 20 de ani și acesta este primul dosar sau prima "fapta" făcută, am mai fost prins doar cu viteza pana în 90km/h..
Ce se poate întâmpla? Din ce am citit pe net art 334 spune ca voi fi pedepsit cu între 1 și 3 ani de inchisoare, și la asta nici nu vreau sa ma gândesc....
Se tine cont de antecedentele penale (sau de lipsa lor) atunci cand se ia o decizie cu privire la trimiterea in judecata/condamnare/ modalitate de individualizare a pedepsei.
Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat (ale carui placute de inmatriculare au fost retrase), fapta pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
Este posibil sa scapati cu o clasare la dosar si cu amenda penala.
Dar este din pacate, posibil sa primiti si pedeapsa cu detentia.
Este posibila o solutie de renuntare la up daca procurorul constata ca nu exista un interes public in urmarirea faptei, raportat la circumstantele reale si personale. Angajati-va avocat care sa exercite pentru dvs o aparare efectiva raportat la probele dosarului.