Adica pe langa activitatea principala de inginer chimist, am fost desemnata responsabil cu activitatea de SSM si PSI, evident dupa absolvirea cursurilor de 80 de ore specifice pentru inspector SSM si PSI.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
-art. 49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).
Din mentiunile dvs. inteleg ca angajatorul nu respecta legislatia in vigoare, in sensul ca lucratorului desemnat cu activitati de prevenire si protectie trebuie sa aiba incheiat CIM cu norma intreaga - 8 ore/ zi, 5 zile/ saptamana.
Cu acel curs de perfectionare de 80 de ore plus celelalte conditii indeplinite puteti presta doar activitatea de lucrator ssm de nivel mediu/ inspector ssm.
Puteti sesiza ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data despre modul cum ati fost desemnat ca lucrator ssm de catre angajator.
Prevederi similare exista si pentru lucratorii din domeniul PSI-SU.
Multumesc pentru raspuns.
Angajatorul a preferat aceasta varianta deoarece externalizarea era mai scumpa. In plus sunt doar 10 angajati . Eu caut o varianta legala prin care sa pot fi platita suplimentar pentru munca prestata deoarece angajatorul se eschiveaza, spunand ca este o activitate prestata in timpul orelor de munca.
Ssm
LIA1992
BUNA ZIUA!
Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore.
As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)