Buna ziua. Eu sunt inginer la baza, dar doresc sa fac cursurile de SSM si PSI. Întrebarea mea este daca doar cu acele cursuri de baza de 80 de ore de la Camera de Comerț pot semna fisele in calitate de inginer, fără alte cursuri suplimentare?
Ce intelegeti prin semnarea fiselor ?
In domeniul ssm/ psi-su, daca sunteti inginer si sunteti conducator al locului de munca, avand si cursul in domeniu ssm de 80 de ore/ respectiv curs in domeniul psi, puteti efectua instruirea periodica si instruirea periodica suplimentara si sa semnati la persoana care instruieste.
Dacă sunteți conducătorul locului de muncă puteți efectua instruirea periodică a lucrătorilor din subordine și să confirmați prin semnătură efectuarea acesteia fara sa aveți curs de SSM. Funcție de numărul de lucrători și activitatea desfășurată în unitate puteți fi numit lucrător desemnat cu responsabilități în domreniul SSM pentru care este suficient cursul de 80 de ore și veți efectua instruirea introductiv generala și la locul de muncă (instruiri la angajatre) pentru lucrători. Dacă sunteți numit conducător al serviciului intern de prevenire și protecție vă mai trebuie un curs postuniversitar de cel puțin 180 ore.
Situatii de urgenta
mummy
Sunt desemnata prin decizie lucrator desemnat ssm la o institutie publica ce are un numar de peste 150 de angajati.Mentionez ca am cursuri de specialitate in ... (vezi toată discuția)
Semnare fise ssm
seby14
Buna ziua,
Am curs SSM 80 ore. Pot semna fisele de instruire SSM ca si [b]persoana care efectueaza instruirea[/b]? Mentionez ca alte persoane sunt ... (vezi toată discuția)