avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, ...

Buna ziua,
Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are voie sa efectueze cele 3 tipuri de instruire?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 18 Iunie 2021
Buna ziua,
Nu.
Poate efectua doar prima instruire, cea introductiv-generala, daca are calificare de inspector/specialist SSM si a fost numit pe postul de Lucrator desemnat SSM.

Celelalte doua instruirii le efectueza Conducatorul locului de munca ( seful locului de munca), in baza tematicii elaborate de Lucratorul desemnat si aprobata de angajator.
H.G. 1425/2006
Art. 85
Instruirea introductiv-generală se face de către:
a) angajatorul care și-a asumat atribuțiile din domeniul securității și sănătății în muncă; sau
b) lucrătorul desemnat; sau
c) un lucrător al serviciului intern de prevenire și protecție; sau
d) serviciul extern de prevenire și protecție.
Art. 91
(1) Instruirea la locul de muncă se face de către conducătorul direct al locului de muncă, în grupe de maximum 20 de persoane.
Art. 96
(1) Instruirea periodică se efectuează de către conducătorul locului de muncă.
Cadrul tehnic PSI nu poate avea atributii in privinta instruirii in domeniul ssm, indiferent de faza instruirii.
Poate face instruirea introductiv-generala in domeniul psi, daca a fost desemnat prin decizia angajatorului.
Multumesc pentru raspuns, dar am uitat sa fac precizarea ca era vorba despre strict instruirile pentru SU.
La partea de SSM, lucrurile sunt clare pentru mine, in schimb sunt in ,,ceata'' la SU. Era vb de cele 3 tipuri de instruire (introductiv generala , la locul de munca si periodic)pentru SU daca are voie cadrul tehnic PSI sa le realizeze, sigur fiind numit printro decizie a angajatorului, si atributii in fisa postului.....
OMAI 712/2005
Art. 16
Instructajul specific locului de muncă se execută individual, după instructajul introductiv general, de către șeful locului de muncă respectiv.
Art. 31
(1) Instructajul periodic se face de către persoanele desemnate de conducătorii instituțiilor, managerii operatorilor economici sau patroni, astfel:
a) pentru personalul de execuție, de către conducătorul locului de muncă respectiv;
b) pentru personalul încadrat pe funcții tehnice și administrative din sectoarele de producție și din compartimentele de cercetare, proiectare, întreținere, reparații, controlul calității, aprovizionare tehnico-materială și desfacere, de către șefii compartimentelor respective;
c) pentru șefii de secții, sectoare, compartimente funcționale și șefii de departamente, de către conducătorul tehnic.
(2) Pentru operatorii economici sau instituțiile care au cel mult 9 salariați efectuarea instructajului periodic este sarcina exclusivă a patronului sau a conducătorului instituției.

Gasiti Ordinul in link-ul de mai jos ( Banuiesc ca inca este valabil, nu lucrez in domeniu)
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Situatii de urgenta mummy mummy Sunt desemnata prin decizie lucrator desemnat ssm la o institutie publica ce are un numar de peste 150 de angajati.Mentionez ca am cursuri de specialitate in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul ssm/su..si as avea cateva ... Catal!naa1998 Catal!naa1998 Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul SSM/SU..Si as avea cateva intrebari legate de semnaturi.Eu am cursul de inspector SSM si cadru tehnic PSI.La ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)