avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul SSM/SU..Si as ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul SSM/SU..Si as avea cateva ...

Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul SSM/SU..Si as avea cateva intrebari legate de semnaturi.Eu am cursul de inspector SSM si cadru tehnic PSI.La instruirea periodica la SSM cine a efectuat instruirea si cine o verifica ?Iar la instruirea periodica SU cine semneaza la cel care a instruit ?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catal!naa1998 , utilizator 16:24, 10 Martie 2023
Buna ziua,
Pe linie de SSM... Instruire periodica o face cel ce a facut si instruirea la locul de munca, seful direct din acte al lucratorului ( seful de echipa, de birou, de serviciu, etc.).
Am spus din acte pentru ca mai pot exista lideri, coordonatori dar fara a fi numiti in acest post,

De verificat o verifica seful direct a celui ce a facut instruirea ( director tehnic, director, etc.).

La S.U. banuiesc ca este la fel, nu activez in domeniu si nu m-am interesat...
La noi o face seful direct, in baza tematicii intocmita de cadrul tehnic PSI...

Mai multe detalii in link-ul de mai jos
[ link extern ]

Puteti reveni cu alte noi topice/discutii daca mai aveti intrebari, sunt sigur ca o sa gasiti un raspuns la ele.

Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Din cate am inteles ,pe linie de SSM ,pot efectua si eu verificarea,daca sunt desemnata prin sondaj,fiind inspector SSM. Iar la testele de verificare SSM si SU cine semneazaa evaluator?daca stiti..
Da, verificarea instruirii o face seful sefului, daca pot spune asa..., ce a facut instruirea si, prin sondaj, dvs.
Cum am mai spus, pe partea de PSI-SU nu ma "pricep" dar cred ca puteti face si dvs, aceasta verificare...

Legat de Instruirea periodica SU
Art. 31 din ordinul de mai sus
(1) Instructajul periodic se face de către persoanele desemnate de conducătorii instituțiilor, managerii operatorilor economici sau patroni, astfel:
a) pentru personalul de execuție, de către conducătorul locului de muncă respectiv;
b) pentru personalul încadrat pe funcții tehnice și administrative din sectoarele de producție și din compartimentele de cercetare, proiectare, întreținere, reparații, controlul calității, aprovizionare tehnico-materială și desfacere, de către șefii compartimentelor respective;
c) pentru șefii de secții, sectoare, compartimente funcționale și șefii de departamente, de către conducătorul tehnic.
(2) Pentru operatorii economici sau instituțiile care au cel mult 9 salariați efectuarea instructajului periodic este sarcina exclusivă a patronului sau a conducătorului instituției.

Si, cum fac dumnealor instruirea... dvs. ii puteti verifica daca au insusit acele instructiuni prezentate de persoanele de mai sus.
Am inteles..iar la instruirea introductiv generala SSM,la cel care a verificat insusirea cunoștintelor cine semneaza,ca eu semnez la cel care a efectuat instruirea..?Si tot eu presupun ca semnez la verificarea cunostintelor la instruirea la locul de munca.
Seful dvs. semneaza la verificarea instruirii introductiv generala facuta de dvs. semneaza la verificat*

Pentru instruirea la locul de munca... instruirea o face seful/conducatorul locului de munca( seful direct al lucratorului) si verificarea si Admiterea la lucru o face seful lui.

Cititi Cap. V din HG de mai jos si va lamuriti
[ link extern ]

Si apasati pe Raspunde , nu Citeaza cand scrieti un raspuns, nu are rost sa mai apara si raspunsul meu in postarea dvs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cadrul tehnic psi poate efectua instruirea introductiv-generala, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are ... (vezi toată discuția)
Situatii de urgenta mummy mummy Sunt desemnata prin decizie lucrator desemnat ssm la o institutie publica ce are un numar de peste 150 de angajati.Mentionez ca am cursuri de specialitate in ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)