avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Semnare fise SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Semnare fise SSM

Buna ziua,

Am curs SSM 80 ore. Pot semna fisele de instruire SSM ca si persoana care efectueaza instruirea? Mentionez ca alte persoane sunt conducatori ai locurilor de munca si ca nu au curs SSM.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:34, 5 Noiembrie 2014
Puteti efectua instruirea introductiv generala in domeniul ssm daca respectati una din prevederile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.85 Instruirea introductiv-generala se face de catre:
a) angajatorul care si-a asumat atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca; sau
b) lucratorul desemnat; sau
c) un lucrator al serviciului intern de prevenire si protectie; sau
d) serviciul extern de prevenire si protectie.
Desemnarea lucratorului care efectueaza instruirea introductiv generala in domeniul ssm se face prin decizia scrisa a angajatorului. Se refera la lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie, inclusiv pentru instruirea introductiv generala din domeniul ssm.
-art.91 (1) Instruirea la locul de munca se face de catre conducatorul direct al locului de munca, in grupe de maximum 20 de persoane.
Daca sunteti nominalizat prin decizia scrisa a angajatorului ca si conducator al unui loc de munca, puteti efectua instruirea lucratorilor de la acel loc de munca, instruirea periodica si instrirea periodica suplimentara a lucratorilor.
seby14 a scris:

Buna ziua,
alte persoane sunt conducatori ai locurilor de munca si nu au curs SSM.


Conducatorii locurilor de munca pot efectua instruirea la locul de munca si instruirea periodica iar pt aceasta nu sunt obligati sa detina un anumit nivel de pregatire (cursuri) atestat prin diplome.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat/conducatorul locului de munca Ambra Denisa Ambra Denisa In situatia cand sunt indeplinite prevederile art. 20 din HG 1425 cu privire la desemnarea lucratorului cu activitati de prevenire si protectie, este corect ... (vezi toată discuția)
Situatii de urgenta mummy mummy Sunt desemnata prin decizie lucrator desemnat ssm la o institutie publica ce are un numar de peste 150 de angajati.Mentionez ca am cursuri de specialitate in ... (vezi toată discuția)
Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)