avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conducatorul locului de munca are contract de prest ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii

Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii firmei cu care acesta are contract de prestari servicii ? Daca fac un act adit la contractul acestuia , in care ii atribui responsabilitati de ssm , isi poate insusi rolul de conducator al locului de munca ?

Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:43, 13 Octombrie 2016
Conducatorul locului de munca poate fi doar un lucrator care are incheiat CIM cu angajatorul si este numit prin decizia scrisa a acestuia.
Lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm trebuie sa aiba incheiat CIM cu angajatorul. Daca timpul alocat activitatii ssm permite, lucratorul poate indeplini si activitatile psi-su., cu conditia ca lucratorul respectiv sa indeplineasca conditiile de pregatire in domeniul ssm, respectiv psi-su.

Departamentul de contabilitate al firmei X este condus de un sef de departament. Seful de departament are contract de management cu firma X .
Instruirea periodica este facuta de catre serviciul extern de SSM.
Cine semneaza pe a 2a rubrica din fisa de SSM / SU ? Sarcina instruirii periodice revine in sarcina administratorului X , in acest caz ?

Imi cer scuze de insistenta . Multumesc anticipat pt raspuns .
Angajatorul desemneaza prin decizie interna conducatori ai locurilor de munca/ sefi de departamente/ .... cu conditia ca acestia sa fie angajati cu CIM. Instruirea periodica se efectueaza de catre acestia, chiar daca materialele de instruire se intocmesc de catre SEPP.
SEPP poate efectua instruirea introductiv generala si intocmi materialele pentru toate tipurile de instruiri.
NM de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioeaza:
-Art. 91 (1) Instruirea la locul de munca se face de catre conducatorul direct al locului de munca, in grupe de maximum 20 de persoane.
-Art. 96 (1) Instruirea periodica se efectueaza de catre conducatorul locului de munca.
Persoana care efectueaza instruirea susmentionata semneaza rubrica respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cadrul tehnic psi poate efectua instruirea introductiv-generala, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are ... (vezi toată discuția)
Servicii ssm si psi Tatu M Tatu M Buna ziua, avem in institutie serviciu extern de SSM si PSI si va rog sa ma lamuriti in legatura cu semnaturile de pe Fisele individuale de instruire SSM si ... (vezi toată discuția)
Instruire privind nssm si psi a noilor angajati. barbu1941 barbu1941 Cine poate face intructajul noului angajat din punct de vedere al NSSM si PSI intr-un SRL ca asociat unic, acesta fiind in acelasi timp administratorul firmei ... (vezi toată discuția)