Fapta:conducerea pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita legala ducand la o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei 6 luni.(definitiva iulie 2009)
Imi puteti spune cand intervine reabilitatea?mentionez ca doresc sa ma angajez in jandarmerie politie etc.
Multumesc
Reabilitarea in cazul dv. incepe sa curga DUPA CE PEDEPSPA DE 6 LUNI SE CONSIDERA EXECUTATATA. deci din ianuarie 2010 iar termenul este de 4 ani si trei luni, deci o cerere de reqabilitare trebuie introdusa in aprilie 2014
Eu stiam ca dupa 2 ani si 6 luni mi se sterge cazierul.adevarat?(6 luni pedeapsa si 2 ani perioada de incercare)
Cum ziceam vreau sa dau la politie jandarmerie etc....una din conditii fiind:"" sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie în curs de urmarire penala ori de judecata pentru savârşirea de infracţiuni, #-ocu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea#-o"";
Poate cineva sami explice ultima parte cu reabilitatea???dupa 6 luni??
multumesc!!
Termenu l de incercare in cazul dvs. se compune din cele 6 luni ce reprezinte pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga inca 2 ani. La finele acestei perioade va opera reabilitarea de drept, daca in acest interval nu ati mai incalcat legea .
Reabilitare
laurici
Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)