avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand intervine reabilitarea???la cat timp de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand intervine reabilitarea???la cat timp de la condamnarea cu supendare?

Fapta:conducerea pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita legala ducand la o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei 6 luni.(definitiva iulie 2009)
Imi puteti spune cand intervine reabilitatea?mentionez ca doresc sa ma angajez in jandarmerie politie etc.
Multumesc
Reabilitarea in cazul dv. incepe sa curga DUPA CE PEDEPSPA DE 6 LUNI SE CONSIDERA EXECUTATATA. deci din ianuarie 2010 iar termenul este de 4 ani si trei luni, deci o cerere de reqabilitare trebuie introdusa in aprilie 2014
Eu stiam ca dupa 2 ani si 6 luni mi se sterge cazierul.adevarat?(6 luni pedeapsa si 2 ani perioada de incercare)
Cum ziceam vreau sa dau la politie jandarmerie etc....una din conditii fiind:"" sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie în curs de urmarire penala ori de judecata pentru savârşirea de infracţiuni, #-ocu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea#-o"";
Poate cineva sami explice ultima parte cu reabilitatea???dupa 6 luni??
multumesc!!
Termenu l de incercare in cazul dvs. se compune din cele 6 luni ce reprezinte pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga inca 2 ani. La finele acestei perioade va opera reabilitarea de drept, daca in acest interval nu ati mai incalcat legea .
buna seara
reabilitare de drept termen 3 ani
av dh
multumesc de raspuns....:D

Alte discuții în legătură

Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)