avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Indemnizatie crestere copii gemeni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Indemnizatie crestere copii gemeni

Buna seara! Am si eu o intrebare/nelamurire.. Sotia a nascut 2 copii ( sarcina gemelara ) si am auzit tot felul de variante, cum s-ar plati indemnizatia de crestere a copilului.. unii spun ca ar trebui sa primim 2 indemnizatii de 85 % din venituri, iar cand am fost la Serviciul De Asistenta Sociala mi s-a comunicat ca o sa primim o indemnizatie de 85% si inca un "spor" de 1233 care reprezinta o indemnizatie minima. Pai acum intrebarea oricarui parinte de gemeni sau tripleti este urmatoarea..pai unul manaca de 3000 de lei ( dau un exemplu sau poate chiar mai mult ) iar altul mananca de 1233 lei? Pampers si etc? Am mai citit ca unele mamici chiar au dat in judecata institutia si au dispus achitarea sumei de 85% din venituri pentru ambii copii. Multumesc anticipat pentru timpul acordat si sper ca si pentru o parere legala !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Silviu Brandusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 19 Decembrie 2019
Buna seara,
Cititi legea, ordonanta, 111/2010, aceasta reglementeaza acordarea acestei indemnizații.
Acolo scrie ca, in cazul unei nasterii gemenale primiti indemnizatia intreaga*, calculata in functie de salariu, pentru primul copil si 1250 lei pentru fiecare copil, incepand cu al doilea.
Puteti incerca sa va adresati instantei, personal n.am auzit de ce ati spus dvs., adica sa se fi primit 85%...pentru fiecare copil nascut din nastere gemenala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010
art.5
Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

valoarea indicatorului social de referință = 500 lei

In speta , primiti ICCC + 1250 lei pentru gemeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - sarcina multipla Anghel.raluca Anghel.raluca Buna ziua! Urmeaza sa nasc gemeni in August 2018. Cum se acorda indemnizatia pentru crestere copil? Inteleg ca se aplica 85% din media veniturilor nete ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni Ade88 Ade88 Buna ziua.Imi puteti spune va rog pentru gemeni se primesc 2 indemnizatii sau una singura?Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)