avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de plata a salariilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de plata a salariilor compensatorii

Ma aflu in pragul unei concedieri colective in urma legii 329/2009 de reorganizare a agentiilor guvernamentale.
In CCM la nivel de unitate este prevazuta obligatia de plata a 12 salarii medii ca si plati compensatorii.
Pornind de la principiul ca se respecta aceasta prevedere si se dispune plata acestor salarii compensatorii, ma intereseaza sa stiu daca exista o lege in care este fixat termenul de plata a acestora, intrucat in CCM nu este prevazut niciun astfel de termen. Deasemenea ma intreb daca pot fi platite esalonat, pentru ca nici acest aspect nu este specificat in CCM. O zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:51, 5 Decembrie 2009
Daca in CCM nu este specificat, aceste plati sunt exigibile la momentul nasterii creantei..... respectiv la incetarea CIM.
Nu am cunostinta de existenta unei prevederi legale care sa faca alta mentiune sau daca nu cumva exista o prevedere in 329.2009.

Succes !
In tacerea legii, se aplica dreptul comun ... adica solicitarea acestor salarii compensatorii se poate face in termenul de prescriptie.

Incetarea raporturilor de munca sau de serviciu ale personalului, ca urmare a reorganizarii potrivit prezentei legi, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte si a prevederilor legale privind protectia sociala, pe baza criteriilor stabilite intre conducerea autoritatii ori institutiei publice si reprezentantii salariatilor sau, dupa caz, ai sindicatelor, in termen de maximum 60 de zile de la data intrarii in vigoare a actelor normative care prevad infiintarea, organizarea si functionarea, atributiile structurilor sau, dupa caz, ale entitatilor rezultate din reorganizarea autoritatilor si institutiilor publice.
In fapt, daca unitatea nu are disponibil va reesalona plata...si, credeti-ma, in sistemul public ,mai ales, totul e posibil....:D unele institutii publice nu dau nici o compensatie fara hotarare judecatoreasca...pe sistemul , poate mai renunta cineva, poate instanta nu e atenta, sau pur si simplu sa treaca timpul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori o lamurire dumist05 dumist05 :-/Buna ziua. Sunt profesor in invatamantul liceal. As dori, daca se poate sa ma lamureasca cineva in domeniu in ce priveste termenul de "reorganizare ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public liviucfp liviucfp Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul - prevederea legalã Justitiarul711 Justitiarul711 Pensionarii care au pensia neta de 2000 lei nu pot beneficia de cumul cu salariul in cazul in care s-ar angaja ? Exista un art. de lege in acest sens? (vezi toată discuția)