avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatii

Buna ziua,
ce se intampla in cazul unei asociatii cu trei membrii fondatori daca dintre cei trei, doi isi dau simultan demisia din CD, totodata cer si retragerea din membrii asociatiei, fara hotarare AG de completare de membrii. (cei doi demisionari nu mai semneaza nimic)
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
BMZs, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:58, 21 Aprilie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Fara AG si CD, cu o singura semnatura, Nu stiu daca este statutar si legal? Multumesc.
Buna ziua! Ptr clarificare si sa inteleg bine: au existat doar si numai 3 membri in total in asociatie, numarul minim cerut de lege. Ei au alcatuit si AG si CD. Doi din trei au demisionat in mod simultan, cei doi vicepresedinti, unul printr-un act facut de un avocat, celalalt printr-o notificare simpla. Deci in acest moment nu exista nici AG nici CD complet conform legii. Iar conform statutului orice decizie se face cu o majoritate simpla. In acest caz cum poate completa singurul membru ramas in asociatie (adica presedintele de la infiintare incoace) numarul minim cerut de lege? Poate el singur sa adauge inca 2 persoane sau are nevoie de semnatura a minim unul din cei 2 demisionari?

Alte discuții în legătură

Ong ramas in 2 membri irina_spinu irina_spinu Buna ziua, Este vorba despre un ONG ramas in 2 membrii in urma demisiei unuia dintre membrii. Precizez ca in statutul ONG-ului e prevazut ca CD aproba ... (vezi toată discuția)
Revocare membru. numar asociati sub minimul legal serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Cum se poate revoca un membru al unei asociatii de trei membrii, in conditiile in care ascociatia e formata din doar 3 membrii. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Ong fara bilanturi depuse aedludens aedludens Am infiintat un ONG in anul 2008, dar la o luna dupa infiintare am plecat din tara. Am revenit acum si am aflat ca ONG-ul n-a avut nici o activitate si nu s-a ... (vezi toată discuția)