avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG ramas in 2 membri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG ramas in 2 membri

Buna ziua,
Este vorba despre un ONG ramas in 2 membrii in urma demisiei unuia dintre membrii. Precizez ca in statutul ONG-ului e prevazut ca CD aproba primirea de noi membri. In aceasta situatie CD poate aproba primirea unui nou mrmbru in vederea complinirii numarului minim de membri.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:18, 28 Martie 2014
Inainte de a renunta la functia din comitetul director si la calitatea de membru, urmati procedura de atragere in ong a inca cel putin o persoana pentru a nu cobora sub numarul minim de 3 membrii impus prin legislatia in domeniu. Oricum in actele de la registrul asociatiilor si fundatiilor membrii fondatori raman acolo asa cum au fost la infiintare.
De aceea e bine ca ong-urile cand se infiinteaza sa aibe mai multi membrii, nu doar trei.
Dupa ce va completati structura de conducere prin alegeri, sa depuneti la judecatorie actele cu modificarile aduse.
Problema tocmai aici e...demisia a intervenit inainte de a se putea coopta noi membri. Asta era intrebarea...un CD format din 2 membri poate vota primirea de noi membri?
Completati numarul.
Uitati ce scrie in og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile:
ART. 55
(1) Asociaţia se dizolvă de drept prin:
.........
d) reducerea numărului de asociaţi sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni.
in 3 luni de la demisie aveti obligatia sa numiti alti membrii in asociatie.
Nu cred ca ar putea fi o problema ca, daca in asociatie si CD mai sunt numai doi oameni, cei doi, ca CD, sa aprobe primirea de noi membri... Numai daca nu ati pus in statut o prevedere sinucigasa de tipul ca e format din 3 persoane si pentru primirea de noi membri e nevoie de trei voturi... dar chiar si atunci, interpretarea textului ar trebui facuta extensiv, in sensul de majoritate sau unanimitate de voturi, aidca doua, daca in CD au ramas numai doua persoane... IN concluzie nu intrevad vreo piedica ca un CD format din ultimii doi membri ramasi in asociatie sa acorde calitate de membru altor persoane care solicita asta....

Alte discuții în legătură

Schimbarea președintelui într-un ong Mercas Mircea Mercas Mircea Pentru a modifica structura de conducere a unui ONG format din 3 membri, se poate vota cu 2 voturi pentru și 1 vot împotrivă la schimbarea președintelui? (vezi toată discuția)
Asociatii BMZs BMZs Buna ziua, ce se intampla in cazul unei asociatii cu trei membrii fondatori daca dintre cei trei, doi isi dau simultan demisia din CD, totodata cer si ... (vezi toată discuția)
Bună seara. sunt președintele unui ong al cărui consiliu directot ... nandomario nandomario Bună seara. Sunt președintele unui ONG al cărui consiliu directot este format din 3 persoane: eu și alte două persoane. Dacă cei doi membri ai ... (vezi toată discuția)