avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bună seara. Sunt președintele unui ONG al cărui ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bună seara. Sunt președintele unui ONG al cărui consiliu directot ...

Bună seara. Sunt președintele unui ONG al cărui consiliu directot este format din 3 persoane: eu și alte două persoane. Dacă cei doi membri ai consiliului director își dau demisia, ce trebuie să fac pentru ca ONG să funcționeze în continuare? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:48, 15 Noiembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie convocata Adunarea Generala si facute alegeri pentru a ocupa functiile devenite vacante prin demisie. Eventual se primesc mai intai si noi membri in asociatie, daca au fost si retrageri din calitatea de membru al asociatiei nu doar demisii din CD si a scazut numarul de membri sub minimul legal. Chiar daca cele doua persoane si-au dat demisia cu efect imediat si formal statutul cere o majoritate de 2 din 3 membri CD pentru a fi valabil intruit CD si a lua decizii, in situatia aceasta speciala trebuie considerat ca decizii strict necesare deblocarii / asigurarii continuarii activitatii asociatiei puteti lua si Dvs. in numele CD desi ati ramas singur , de exemplu decizia de a convoca AG avand pe ordinea de zi alegeri pentru functiile in CD devenite vacante sau primire de noi membri ca sa aiba AG suficienti membri dintre care sa aleaga persoane in CD ( unde puteti avea cf. legii pana la 1/3 din persoane si nemembri ai asociatiei). In general prevederile legale si statutare trebuie interpretate in modul in care produc efecte juridice si permite functionarea asociatiei, nu intr-un mod in care ar bloca-o fara cale de iesire, cum ar fi aceasta demisie intempestiva a 2 din 3 membri CD, daca au demisionat desi ei formau majoritatea in CD... si nu au decis mai intai convocarea AG pentru a face alegeri pentru ocuparea functiilor pe care le lasa ei vacante sau nu au facut demersuri pentru primire de noi membri daca ei erau membri si se retrag si din calitatea de membru si risca astfel asociatia sa aiba probleme de procedura in alegerea altor persoane in locul lor pentru a continua activitatea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong ramas in 2 membri irina_spinu irina_spinu Buna ziua, Este vorba despre un ONG ramas in 2 membrii in urma demisiei unuia dintre membrii. Precizez ca in statutul ONG-ului e prevazut ca CD aproba ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc depuse la judecatorie? Lia cristina Lia cristina Buna ziua . Ce acte trebuiesc depuse la judecatorie pentru a accepta demisia unui membru fondator si inlocuirea lui pentru a nu fi dizolvata asociatia, tin ... (vezi toată discuția)
Predare functie fundamentala in ong Valgero Valgero Buna ziua, De 2 ani de zile incerc cu 2 prieteni sa deschidem un ONG. Problema noastra este ca 2 dintre noi avem cazier fiscal (firme deschise inainte de ... (vezi toată discuția)