avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare 1 an si 2 luni.dar amana pedeapsa pe un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare 1 an si 2 luni.dar amana pedeapsa pe un termen de 2 ani sub supraveghere

Am aceasta sentinta. Pot infiinta firma? Trebuie sa prestez si munca in folosul comunitatii si sa ma prezint la centrul de probatiune. Am inteles ca nu este condamnare doar pedeapsa. Si nu sunt decazut din drepturi. Atunci apare sau nu si in cazier?
Apare in cazier.
Da, este condamnare si apare in cazier.
Nu inteleg exact solutia, e vorba de amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere?
buna ziua, Citez exact cum scrie in hotarare.
pedeapsa de 1 an si 2 luni inchisoare, pt savarsirea infractiunii de tentativa la inselaciune prevazut de art 32 alin 1 c. pen, raportat la alin 1 c. pen.
In baza art 83 c. pen, amana aplicarea pedepsei inchisorii astfel stabilita, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit in conditiile art 84 c pen, ce urmeaza a se calcula de la data ramenerii definitive a prezentei hotarari.
Nu este o solutie de condamnare.
Se inscrie in cazier si dupa 2 ani se sterge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apare in cazier amanarea pedepsei prin supraveghere? andrea05 andrea05 Persoana a primit 1 an si 2 luni inchisoare pt infractiunea de tentativa la inselaciune, Amana aplicarea pedepsei inchisorii astfel stabilita pe durata unui ... (vezi toată discuția)
Reabilitare BogdanCt24 BogdanCt24 Îmi poate spune cine cum se va face reabilitarea în urma acestei sentinte \" În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 C. proc. pen. rap. la art. 83 C. pen. cu ... (vezi toată discuția)
Condamnat sau avertisment symo8na symo8na Buna ziua Sotul meu a avut un problema juridica si a primit urmatorul verdict : Solutia pe scurt: În temeiul art. 485 alin.2 C. proc. pen admite acordul ... (vezi toată discuția)