avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce drepturi am eu asupra pomii vecinului si vice ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce drepturi am eu asupra pomii vecinului si vice versa?

Vecinul si-a plantat langa gardul comun din gradina pomi de tuia ce depasesc deja 3m inaltime. Acestia fac umbra pe solarul nostru din gradina.
Tin sa precizez ca si noi avem un nuc inalt si gros langa gardul din curte care isi intinde coroana asupra curtii lui (fara sa primim vreo reclamatie inca deoarece vecinul are si el beneficii dupa urma nucilor cazute la el in curte), acesta fiind plantat probabil cu vreo cateva zeci de ani inainte sa cumparam noi casa.
Ce masuri am putea lua noi impotriva pomilor vecinului care ne fac umbra si ce masuri ar putea lua el impotriva noastra la o eventuala disputa?
Mai exista inca un vecin comun care este nemultumit de plantarea acestor pomi care l-a amenintat pe inculpatul in cauza cu taierea acestor pomi la nivelul gardului. Eu nu consider aceasta actiune prea legala.
Ce parere aveti dvs?

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Nucul plantat la un metru de gard gabriella1 gabriella1 da, un vecin a plantat un nuc la o distanta de 1 m de gard. dincoace de gard se afla famtana mea! copacul a fost plantat de 2 luni de zile... deci, intre nuc ... (vezi toată discuția)