avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele nu doreste sa-mi ia in calcul consumul la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele nu doreste sa-mi ia in calcul consumul la apometre

Am si eu o problema: acum doua luni am aflat si eu ca avem la parterul blocului unde locuiesc montat un ceas de apa rece.Am aflat de acesta datorita faptului ca cei de la apa nova au venit sa ne ia ceasul si sa ne opreasca apa rece-n bloc pentru neplata(datorii mari la apa nova,restantieri multi)In momentul acesta ne-a fost data drumul la apa deoarece s-a platit o anumita suma din datorie si urmeaza a se mai plati in viitor.Acum ca s-a dat drumul la apa eu doresc sa-mi montez un apometru pe apa rece deoarece platesc foarte mult (100 lei pentru 2 persoane lunar). Mentionez ca numai apa rece am avut-o oprita nu si apa calda. D-nu presedinte mi-a spus ca nu-mi ia in calcul acel apometru din cauza ca trebuie sa fie mai multe persoane-n bloc, care sa-si monteze apometre si ca dansul nu sta sa calculeze doar pentru o singura persoana. Eu vin acuma si va-ntreb ce e de facut in aceasta situatie, ca eu si sotia sa nu mai platim pierderile din bloc si apa consumata de altii?:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
bogatasu79, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:59, 6 Decembrie 2009
Contorizarea individuala trebuie sa se faca la marea majoritate a locatarilor din bloc, daca contorul de bransament este pe tot blocul sau de pe o scara daca aveti contor de bransament pe scari, separat.
Contorizarea se face simultan, la apa rece si apa calda.
este obligat sa va ia in calcul apometrul,puteti fi singurul de pe scara(de fapt repartitor de costuri)
contorizarea la apa rece se face independent de cea de apa calda
Interventie moderator
@123321123
Va rog abtineti-va sa emiteti enunturi care nu au suport real. Nici o asociatie nu va lua in calcul un contor individual de apa rece de la un singur locatar.
Contorizarea individuala se face in baza hotararii din adunarea generala si nu se face haotic, fiecare cum vrea si la ce apa vrea.

De asemenea va rog sa sa va concentrati mesajul intr-un singur post, editandu-l eventual, nu postand consecutiv.
Va multumesc pentru raspunsuri .Nu sunt in cunostinta de cauza dar am auzit de la colegi de munca cum ca ar exista o lege care obliga administratorul sau presedintele de bloc sa-mi ia in calcul repartitorul de costuri chiar daca as fi singura persoana din bloc, care are repartitor. Imi puteti spune daca exista o astfel de lege si care ar fi aceea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
bogatasu79, utilizator

Alte discuții în legătură

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Legalitatea montarii apometrelor de apartment. florin_sama2010 florin_sama2010 locuiesc la un bloc de proprietari cu 3 scari. Blocul nu face parte din asociatie de proprietari. Blocul este alimentat cu apa rece, prin ... (vezi toată discuția)
Apometre brialuana brialuana buna ziua, as dori daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. pentru locul in care locuiescse plateste doar apa rece deoarece administratia nu este de acord cu ... (vezi toată discuția)