avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legalitatea montarii apometrelor de apartment.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legalitatea montarii apometrelor de apartment.

locuiesc la un bloc de proprietari cu 3 scari. Blocul nu face parte din asociatie de proprietari. Blocul este alimentat cu apa rece, prin APOMETRU,(comun) pentru toate 3 scari. O parte din proprietari,de pe o scara, dorim sa ne montam apometru de apartament. Intr-o discutie cu SC. APA...,au spus ca nu se poate.VA RUGAM -sfatuiti-ne ce putem face. Exista cadru legal pt. inst. apom. de apart.?
multumim.:((#-o:))
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:25, 5 Noiembrie 2009
Blocul este alcatuit din 3 scari. Acest condominiu nu este organizat in asociatie de proprietari. Aveti un contor de bransament comun la cele 3 scari.
Este corect cum am inteles?

Una din scari vrea sa se contorizeze.

Solutii:
- sa va instalati un contor de bransament numai pentru scara Dv. si apoi sa faceti contorizarea de apartament, individuala...sau
- sa convingeti si celelalte scari, macar partial sa doreasca sa se contorizeze si atunci ramaneti cu vechiul contor de bransament pe cele 3 scari.

A doua solutie e mai simplu de realizat. La prima solutie trebuie, pe langa instalarea contorului de bransament separat care sa o faca furnizorul de apa rece, sa faceti si contract separat cu acesta, or ei nu fac contracte separate pe scari, considerand blocul un singur abonat.

Fie va faceti asociatie de proprietari, va instalati un contor de bransament separat pe scara Dv. si apoi va contorizati individual, rupandu-va cu totul de celelalte scari si ca organizare si cu contractul de apa rece.
Apa calda nu aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)
Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)