avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt apa rece

Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema consumului exagerat de apa rece. Asociatia are 16 apartamente si numarul mediu de persoane in 2014 a fost de 35. Mai mult, 5 din cele 16 apartamente sunt ocupate de firme, care cel tarziu la ora 18 inceteaza activitatea.In aceste conditii, consumul de apa rece depaseste de regula 5mc/persoana atingand in unele luni (multe) chiar 8-10 mc/persoana.
Am convingerea ca restaurantul consuma apa rece necontorizata de contoarul pasant care serveste repartizarii cheltuielilor cu apa rece, dar nu am probe materiale.
Ce solutii am pentru rezolvarea acestei situatii?
Asociatia nu are posibilitatea materiala de a construi un bransament separat.
Exista cumva o solutie legala de a obliga restaurantul la separare de bransament?
Va multumesc pentru ajutor!
Am eliminat problemele de metrologie.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:23, 13 Februarie 2015
Aduce-ti un instalator care sa verifice instalatiile in tot blocul.
Va sugerez sa incepeti cu apartamentele pentru ca cei de la magazin sa nu poata spune nimic.

Bafta!
Conditionat de solutia tehnica de bransare,aveti posibilitatea sa inchideti provizoriu,vana principala sau vanele pe fiecare scara/tronson,situatie in care urmeaza sa constatati daca exista consum apa
In Bucuresti, Apa Nova face contract doar cu asociatia, nu si cu un operator economic.
Restaurantul trebuie sa aibe un pasant de clasa de precizie ridicata.
Doar asa va apropiati de adevar.
aveti posibilitatea sa inchideti provizoriu,vana principala sau vanele pe fiecare scara/tronson,situatie in care urmeaza sa constatati daca exista consum apa


1. De unde ati scos aberatia "pe fiecare scara/tronson", utilizatorul specifica foarte clar 16 apartamente, care nu le vad intinse pe 6 scari, daca este o singura scara de unde sa scoata doua?
2. Daca inchide vana principala, de unde vreti sa mai curga apa, de la ploaie, nu este logic ca daca cineva fura apa nu poate sa fure decat intre vana principala si apometru individual?
#-o :thumbdown:
StRotaru a scris:
...consumul de apa rece depaseste de regula 5mc/persoana atingand in unele luni (multe) chiar 8-10 mc/persoana.

Cum determinati consumul acesta?
Apartamentele au apometre individuale? Restaurantul are apometre sau nu?
Factura pe care o primeste asociatia de la furnizor cuprinde consumul masurat de apometrul din subsol prin care trece apa atat pentru apartamente cat si pentru restaurant?

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Contor pasant apa rece - asociatii de proprietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua O asociatie de proprietari cu doua scari are un singur contoar de apa rece, primesc o singura factura in conditiile in care apartamentele nu sunt ... (vezi toată discuția)