avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cod civil 1864
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cod civil 1864

Craciun fericit tuturor! Stiti cumva daca s a abrogat codul civil din anul 1864?
Cel mai recent răspuns: Like me , utilizator 07:28, 28 Decembrie 2019
da, de ceva vreme, din 2011, de cand avem un nou cod civil. Ce va intereseaza de fapt ?

Tatal meu se judeca cu cec bank pt a i da banii pe niste librete de economii, ceva de genul...si mi a zis sa ma uit pe net daca s a abrogat aceasta lege si sa ma uit si la articolele 1602 si 1604
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul dvs, nu are nicio legatura ca e abrogat, e legea aplicabila in cazul dvs. ( al tatalui, pt ca reatia dintre el si cec a luat fiinta pe vremea cand era in vigoare.
Art. 3. - din legea 71/2011
Actele și faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârșite sau produse înainte de intrarea în vigoare a Codului civil nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârșirii ori producerii lor.

Daca cumva e cazul libretelor de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme, nu are vreo sansa la ceva bani, oricum.

Multumesc! Are livrete cec economii si dobanda mi a zis
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma depusa nu se va indexa cu rata inflatiei.
Dupa ce se termina procesul, poate reveniti cu solutia, multumesc.

Alte discuții în legătură

Libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme anonim1111 anonim1111 Am 2 astfel de librete facute in anul 1982,in anul 1996 a fost ultima data cand mi a fost scris in aceste librete.Primesc ceva bani dupa acestea sau nu mai am ... (vezi toată discuția)
Cec cu dobanda si castiguri in autoturisme Muntean_Aliodor Muntean_Aliodor Detin librete de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme din martie 1990.As dori sa stiu daca se acorda despagubiri pt aceastea de catre CEC -BANK ... (vezi toată discuția)
Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)