avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procese verbale intocmite de politistii locali
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procese verbale intocmite de politistii locali

De la infiintarea politiei locale, politistii locali, au folosit procesele verbale de contraventie, prevazute in Anexa 1 A din HG.1391/2006 si din ianuarie 2019, procesele verbale de contraventie prevazute in O.M.A.I. 125/2018.
La data de 09.12.2019, prin adresa/raspuns nr. 405.999, emisa de I.G.P.R., se comunica urmatoarele:
,,In consecinta, pana la intrarea in vigoare a O.M.A.I.125/20018, in ceea ce priveste procesele-verbale al caror model era prevazut in Anexa 1A din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, competenta de utilizare a acestora revenea exclusiv politistilor rutieri din cadrul M.A.I., asa cum reiesea si din antetul documentului.
2.In conformitate cu prevederile art.1 din O.M.A.I. 125/2018, modelul procesului-verbal de constatare a contraventiei in domeniul circulatiei pe drumurile publice este prevazut in Anexa 1 la acest act normativ.
Ca atare, dreptul de a utiliza procese-verbale in domeniul circulatiei pe drumurile publice, apartine exclusiv politistilor rutieri din cadrul M.A.I.,,
Astfel din raspunsul I.G.P.R., rezulta ca, modelele de procese0verbale intocmite de politistii locali, nu sunt legale, nu sunt prevazute in nici un act normativ, dupa cum rezulta si din conspectarea H.G. 1332/2010, care este Regulamentului de aplicare a Leg.155/2010.
INTREBARE:
1. Procesele-verbale intocmite de politistii legali, sunt legale, daca nu sunt legale, ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
Decebal58, utilizator

Alte discuții în legătură

Plic de la politia locala vladdoru vladdoru Buna ziua. Am primit un plic acasa de la politie in care mi se solicita sa spun cine conducea masina in data de , locul si ora. Mentionez ca e in afara ... (vezi toată discuția)
Plangere abuz in serviciu - tardivitate glontzi81 glontzi81 In decembrie 2012 am primit o amenda de la politia locala.Am depus contestatie,solicitand instantei printre altele sa constate ca ag. constatator nu are ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal incomplet taticu100 taticu100 Buna ziua! Intr-un PV de contraventie (circulatie) agentul scrie: 1) - faptele sunt prevazute de art.101/3/a din OUG195/2002 ( art.care prevede ... (vezi toată discuția)