avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu ma place.... nici eu nu il plac dar totusi...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu ma place.... nici eu nu il plac dar totusi...

Salutare!

De cateva luni ma aflu intr-un stres la serviciu, datorita sefului meu...

Povestea lunga pe scurt: sefii cei mari il sustin. Am fost si am discutat cu ei, concluzia este ca acest sef "intermediar", care nu este si sef in acte, pe functia care o ocupa,
doar a fost numit si atat, si-a luat obrazul la purtare.
Nelamuririle mele au inceput cand am incercat sa obtin info de la el, de ce nu imparte munca in mod echitabil. Eu muncesc mult mai mult decat colegul.
In weekend, colegul venea si facea cate 8-9h/zi chiar si cand era tura mea si apoi isi lua ziua libera in timpul saptamanii. Eu cand am avut nevoie de o zi libera in timpul saptamanii,
am obtinut cu cearta o invoire sa vin si eu in weekend sa imi fac orele...
Colac peste pupaza, weekend-urile sunt impartite haotic. Spre exemplu, pe mine ma pune si cate 2 weekend-uri legate, pe celalalt nu!

Ideea este ca m-am cam saturat si am inceput sa ...ma razvratesc si am nevoie de ajutoul vostru pentru ca vreau sa stiu in ce conditii ma pot concedia (am contrat pe perioada nedeterminata)
Imi fac treaba, nu am ore lipsa...

Doresc doar sa se impata munca egal, pfff

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: doarunompeaici , utilizator 19:37, 28 Decembrie 2019
Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.
Salut și mulțumesc de răspuns.
Mă interesează concret, CE ar duce la asta, mulțumesc!

Le:
-ce nu țin de mine, nu am cum să controlez.
- ce ține de mine, pot controla, ca să nu ajung acolo

Cornel Vasile a scris:

Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
doarunompeaici, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului se poate dispune in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

2. Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului se poate decide in cazul desfintarii unor posturi.
Mulțumesc, asta voiam să știu :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am urmatoarea situatie: un angajat la o firma de ... TLarisa TLarisa Buna seara! Am urmatoarea situatie: Un angajat la o firma de masini, nivel executie, functie sofer tastare masini prototip, a fost acuzat acum 3 zile, de ... (vezi toată discuția)
Abuzuri - condiții concediere director școală IuliaDumitru IuliaDumitru Buna ziua! In ce situatii poti fi concediat de un director de scoala? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata relu.relu relu.relu Am un contract de munca pe dutara limitata care expira la anul in iunie.Pot fi concediat in aceasta perioada?In ce conditii? (vezi toată discuția)