avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... alegeri locale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

alegeri locale

Buna seara.
As vrea sa stiu daca pentru a candida la functia de consilier local in orasul meu trebuie sa depun o suma de bani drept garantie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 28 Decembrie 2019
Potrivit Legii 115/2015, au dreptul de a fi aleși consilieri, primari sau președinți ai consiliilor județene cetățenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constituția României, republicată. Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unității administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese.

Alte conditii nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! din legea 67/2004 art.4 (2) pot candida numai ... Vaduva mihaela Vaduva mihaela Buna dimineata! Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care ... (vezi toată discuția)
Candidatura primar valer67 valer67 Sunt prevederi noi în legea electorala cu referire la o perioada minima în care adresa de domiciliu din actul de identitate trebuie sa fie mai mare de X ... (vezi toată discuția)
Candidatura alegeri locale ady_dinu ady_dinu de cat timp trebuie sa am domiciliul intr-o comuna pentru a putea candida pe o lista de consilieri a unui partid politic in aca comuna? (vezi toată discuția)