avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,

Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in data de 1 Aprilie 2020. Locuiesc si sunt angajata cu carte de munca in Anglia, de mai bine de 1 an si jumatate.
Urmeaza ca in jur de 2 saptamani (13.01.2020) sa inchei un contract part-time de munca cu un angajator din Romania, pentru pozitia de Marketing Assistant, urmand ca eu sa locuiesc in Anglia pana pe data de 10 Aprilie. Ceea ce inseamna ca voi da nastere copilului pe teritorul Angliei,
Pe data de 10.04.2020 voi reveni in Romania definitiv.

Referitor la cele de mai sus, as avea urmatoarele intrebari:
- pot beneficia de Indemnizatie Crestere Copil in Romania?
- faptul ca voi incheia un contract part-time, ma face eligibila pentru " iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România." SAU ar trebuie sa fie un contract de munca full time?
- in cazul inca care imi pastrez locul de munca din Anglia pana aproape de momentul nasterii (23.03.2020) si voi avea simultan un contract de munca part-time in Romania (incheiat pe data de 13.01.2020) inseamna ca pe aceasta perioada in care locurile de munca se suprapun, veniturile se vor CUMULA? sau va fi luat in considerare doar venitul din Romania?
- in cazul in care un contract part-time nu poate fi luat in considerare, daca in data de 10.01.2020 imi dau demisia din Anglia urmand ca pe data de 13.01.2020 sa inchei contract de munca full time cu un Angajator roman, dar sa raman sa locuiesc in continuare si sa nasc pe teritoriul Angliei, ma va face eligibila pentru Indemnizatia Crestere Copil? Bineinteles, urmand ca dupa nastere sa revin definitiv in Romania si sa depun actele necesare pana in 60 de zile de la momentul nasterii copilului.

Poate fii complicat mesajul de mai sus insa incerc sa vad care ar fi cea mai favorabila solutie pentru situatia mea si cum as putea proceda astfel incat sa pot beneficia de Indemnizatie, dar sa imi fie luate in considerare veniturile din Anglia.

Nu exclud nici posibilitatea de a reveni in tara, si de a naste pe teritoriul Romaniei.

Va multumesc frumos,
Ruxandra

Alte discuții în legătură

Nastere in strainatate si indemnizatie in romania nady19 nady19 Buna ziua. Locuiesc de 9 ani in Germania. Sunt insarcinata in 5 luni. In urmatoarele luni voi realiza venituri aici in germania(job part time) si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de creștere a copilului Alex.Larisa Alex.Larisa Bună seara. Am și eu o nelămurire. Băiețelul meu a împlinit vârsta de doi ani în martie, iar pana în februarie am beneficiat de indemnizație de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate hela hela Pot beneficia de indemnizatie concediu de maternitate,daca o sa nasc in iunie si pana la 1 septembrie am avut carte de munca pe 4 ore lucrate,respectiv ,dupa 1 ... (vezi toată discuția)