avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se impart copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se impart copiii

Buna sunt tatal a 2 copii (3-6ani) sunt in concubinaj de 10 aju cu mama copiilor mei , avand in vedere ca nu mai merge relatia intre noi... si timp de 11 ani sunt angajat cu carte de munca si sunt singurul care a intretinut casa/copii/concubina/etc.... ea nu a lucrat deloc ... vreau sa rup relatia cu ea dar ea ma ameninta ca pleaca cu tot cu copii .. dar nu are unde ca nu are pe nimeni. Ce pot face . Intre noi relatia nu mai merge de mult . Nu o mai pot tine asa la nesfarsit . De cate ori vreau sa o parasesc nu ma lasa pt ca eu ju vreau sa pierd copii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Covaci emil , utilizator 13:01, 11 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Din pacate, avand in vedere varsta copiilor, in proportie de 99% se va pronunta o sentinta care va consimti exercitarea in comun a autoritatii parintesti, domiciliul la mama si obligarea dumneavoastra la plata unei pensii de intretinere de 1/3 din venitul net.
De principiu copiii nu se despart!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Din pacate, avand in vedere varsta copiilor, in proportie de 99% se va pronunta o sentinta care va consimti exercitarea in comun a autoritatii parintesti, domiciliul la mama si obligarea dumneavoastra la plata unei pensii de intretinere de 1/3 din venitul net.
De principiu copiii nu se despart!

Dar ea nu are venit , nu are domiciliu, nu are nimic chiar si asa primeste ea copii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate să închirieze un apartament, se poate muta la părinţi sau la o rudă, la o prietenă, se poate angaja, acum poate şi part-time. Nu ea s-a îngrijit până acum de copii?
Ea de unul eu de altul, si parintii no primesc deloc sa rupt legatura cu ei, daca eu as dao acuma afara , ia ar fi in strada la propiu,.. dar noi avem ceva discutii de ceva de genu ca daca ar fi sa ne despart . Eu aa rama cu fata de 6 ani ca de ea mam ocupat de bebe si ea de baiat de 3 ani ca ea lo crescut de bebe cu conditia sa o las pe ea sa ramana in apartamentul meu.doar asa imi da fata sa o cresc eu in continuare si eu sa ma mit in chirie . Ca daca eu ii las apartamentul ea o sa se angajeze Si sa se poata descurca cu baiatu , cu ala micu. Altfel nu... o zis ca nu. Vrea sa imi lase nico fata nici baiatul. De aceea am zis ca ea poate sa ia ambii copii daca vrea si sa plece din casa ? Fara sa tona cont de deciIa mea de tata?
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Covaci emil, utilizator
Nu incercati sa despartiti fratii, va spun din experienta ca e groaznic sa fii copil, sa iti auzi parintii certandu-se si discutand cum sa te "imparta" si sa ia fiecare un copil, de parca eram piese de mobilier. Ani de zile am trait cu teama ca vom fi despartiti. Mama a ramas in casnicie de dragul nostru, pentru ca tata o ameninta tot cu chestia asta, ca el va lua un copil si gata, fiecare cu copilul lui, nu se va mai ingrij de celalalt etc. Si sa nu credeti ca la varsta asta inca sunt mici si nu inteleg, eu imi amintesc si acum, dupa mai bine de 30 de ani, certurile si discutiile astea, desi eram tot cam de varsta copiilor dvs.

Incercati sa gasiti o solutie cu mama copiilor. Pana la urma, nu sunt ei mai importanti decat orgoliile voastre?

Si inca ceva: spuneti ca mama copiilor n-a lucrat deloc. Poate nu stiti cat de mult e de lucru pentru o femeie casnica intr-o casa cu doi copii mici. Ca n-a avut un salariu, e alta poveste. Iar daca aveti dovezi ca nu s-a ocupat de copii, ca i-a neglijat sau abuzat, puteti sa cereti in instanta custodia lor (a ambilor).

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie minor carmad carmad Am o ruda care are un minor de 2 ani si 9 luni si o fata de 14 ani. Este despartita si de cateva luni bune a cunoscut pe internet un invidiv care se comporta ... (vezi toată discuția)
Custodie copil valymylove valymylove Buna ziua ...din cate am inteles in momentul in care te desparti de sot/sotie avocatul poate obtine acordul ca pana la finalizarea procesului pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)