avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

sunt insarcinata si sunt angajata din 2 feb 2009 , am avut concediu fara plata in septembrie 6 zile si in oct 6 zile si ar trebui sa nasc in luna mai ,ma afecteaza zilele astea fara plata la indemnizatia pt cresterea copilului ? risc sa nu primesc indemnizatia? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:36, 6 Decembrie 2009
Conform art.4 alin (3) din Norma metodologica de aplicare a OUG 148/2005, in calculul celor 12 luniprevazute la alin (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. In concluzie, cele doua perioade de CFP nu va afecteaza dreptul de indemnizatie decat prin cuantumul veniturilor realizate in acele luni.
Intrucat perioada cat ati fost in conmcediu fara plata in cele 2 luni nu a depasit jumatate din zilele lucratoare din lrespectivele luni, nu va afecteaza in ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului.
Deci ...veti beneficia de indemnizatie.
O sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil corinaelena corinaelena buna ziua, sunt angajata din data de 21martie 2012, in ian 2013, feb, ,martie, si aprilie mi-a fost intrerupt contractul de munca cu cate 19 zile in ian, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si indemnizatie crestere copil andrus2378 andrus2378 Buna ziua, sunt insarcinata si data nasterii copilului va fi in ianuarie 2011, in luna ianuarie 2010 am fost 11 zile fara plata, imi va afecta acest concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil marielena marielena buna ziua, fiti amabil si explicati-mi si mie ce inseamna \" 12 luni de venituri impozabile\" - eu am realizat venituri impozabile in fiecare luna insa ... (vezi toată discuția)