avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general continut factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

continut factura

Admiţând că înscrierea capitalului social pe facturi este obligatorie, poate fi tratată la fel de către un comisar al Gărzii Financiare omiterea înscrierii acestuia ca şi înscrierea greşită ( ex: 100.000 lei în loc de 102.000 lei) ?
Poate fi contestată în instanţă o astfel de interpretare ?
Cel mai recent răspuns: lukino , utilizator 10:58, 7 Decembrie 2009
inscrierile eronate se sanctioneaza daca nu a fost corectata conform dispozitiilor legale cum au fost citate de predecesorii mei inainte de a observa domniile lor, pot da amenda , inscrierea eronata nu este tratata drept eroare
dupa cum se vede si in "plaja" amenzii , diferenta e enorma intre minim si maxim , respectiv 100%; cred ca trebuie tinut cont si de gravitatea faptei in aprecierea cuantumului amenzii ; cred ca trebuie analizat obiectiv si ce prejudicii a adus acea scriere eronata a capitalului social ; in opinia mea , nu ca as fi indulgenta , dar fapta merita sanctionata cu avertisment si cam atit .
Cam la fel am pus si eu problema, din perspectiva posibilelor prejudicii aduse de eroarea in cauza in momentul controlului efectuat de comisarii Garzii Financiare.
Dar cum respectiva institutie are rolul principal de a colecta niste fonduri suplimentare la buget si nu de a corecta eventualele abateri de la legi, nu am avut cu cine sa ma inteleg. Oricum am de gand sa contest amenda.
Multumesc pentru raspunsurile incurajatoare.
de curiozitate , cit au dat amenda , puteti spune ?
si ce temei legal au trecut in procesul verbal ?
cumva amenda e pe og 2 rep? Facturile cu pricina de cind sint emise ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
amenda a fost de 2.500 RON, iar temeiul legal Legea 31/1990, art. 270 3 al. 1
facturile erau din oct. 2009
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
lukino, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fiscala adrian bratu adrian bratu mai este obligatoriu sa se inscrie in factura fiscala numele si cnp al celui care a intocmit factura? mai este obligatorie inscrierea in cartusul date privind ... (vezi toată discuția)
Necompletarea datelor pe factura privind nr auto, delegat, ora laurabecea laurabecea Astazi am fost oprita de GF pentru a verifica daca marfa din masina era insotita de factura. Totul era in regula, doar ca, firma care a emis factura a omis sa ... (vezi toată discuția)
Factura fara semnatura Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Mai nou, hypermarketul Real emite factura catre persoane juridice doar cu stampila, nu se mai trece CNP-ul si numele persoanei care o intocmeste ... (vezi toată discuția)