avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de prestari servicii

In cazul unei persoane de profesie economist s-ar putea incheia un contract de prestari servicii cu o persoana juridica, care sa fie inscris la Administratia financiara Persoana respectiva a terminat cursurile facultatii de Management-Marketing in Afaceri Economice . Daca da, in ce conditii? Pentru a se evita incheierea unui contract individual de munca e preferabil un contract de prestari servicii sau un conttract de cesiune de drepturi de autor?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:52, 13 Decembrie 2009
Subiectul deschis de dvs. poate fi interesant, insa, va rog, fiti mai explicit.
In cazul unei persoane de profesie economist s-ar putea incheia un contract de prestari servicii cu o persoana juridica


Da, se poate.
Conditiile se stabilesc prin contract. trebuie bine definite serviciile prestate.

Pentru a se evita incheierea unui contract individual de munca e preferabil un contract de prestari servicii sau un conttract de cesiune de drepturi de autor?

Ca economist, nu stiu daca se poate merge pe drepturi de autor !?
Dar pe prestari servicii se poate.
Inca mai astept explicatii inainte de a ma pronunta.
Am rugamintea sa-mi spuneti ce alte detalii suplimentare doriti. Stiam ca aceste contractele de prestari servicii sunt limitate la anumite profesii. Am trecut "economist" cu titlu de exemplu. Nu stiu cum altfel as putea incadra o persoana licentiata a facultatii mai sus mentionate si daca pentru prestarea muncii de catre o astfel de persoana e posibila si o altfel de forma in afara de CIM
Explicatiile cerute tin de situatia concreta: societatea comerciala incheie un contract cu o persoana fizica. Aici intervin amanuntele/explicatiile pe care le ceream: tipul de servicii cerute si daca persoana fizica e autorizata in acest sens.

Alte discuții în legătură

Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii contabile intre persoana fizica si societate comerciala corina_1 corina_1 Buna ziua, Am terminat Academia de Studii Economice, profil Economia si Dreptul Afacerilor si de 15 ani am lucrat in cadrul mai multor societati in ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura emateiu emateiu Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat \"finante-banci\" si master in \"audit si convergenta contabila\"...ce conditii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)