avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DIPLOMA DE LICENTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DIPLOMA DE LICENTA

In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot promova in functia de ECONOMIST. In pagina de prezentare a facultatii scrie: " Absolventii acestei facultati - de profesie economisti - isi vor putea desfasura activitatea in:
I. Domeniul serviciilor:
• Turism intern si international
• Comert intern si international
• Banci
• Societati de asigurari si reasigurari
• Administratia publica
• Invatamant preuniversitar si universitar
• Cercetare stiintifica
II. Societati comerciale de productie, in cadrul departamentelor de Marketing, Desfacere si Managementul Calitatii. Acum, cand am intrat in posesia diplomei de licenta si a suplimentului la diploma nu scrie nicaieri ca sunt de profesie ECONOMIST. Pe diploma de licenta scrie ca sunt absolventa a Universitatii , titlul de LICENTIAT IN STIINTE ECONOMICE in domeniul ADMINISTRAREA AFACERILOR , programul de studii/specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor. Intrebarea mea este : aceasta diploma ma ajuta sa ocup functia de economist?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 9 Iulie 2013
Bineinteles.
Asa m-am gandit si eu, dar in COR (clasificarea ocupatiilor din Romania) profesia de "licentiat in stiinte ec" nu exista; profesia de economist, da.
Si mai este o problema atunci cand soliciti un loc de munca, in sensul ca angajatorul te intreaba ce profesie ai? si ce raspunzi? ar trebui sa spui, economist nu? dar in diploma nu scrie asa ceva.In plus in cartea de munca nu se poate scrie la functie, licentiat...Eu cred ca ceva nu este in regula si m-ar interesa tare mult si parerea unui specialist.
si eu am absolvit aceiasi facultate ca si tine...si sincer mi-a parut rau ca am facut-o....ar fi trebuit sa ma reorientez..dar la vremea respectiva nu stiam ca asa va fi.

am terminat in 2006 si am primit diploma in 2007(cu foarte mare dificultate-m-am deplasat la bucuresti pt ea) la mine scrie asa
Titlu de: Licentiat in Economie
Domeniul: Economic
Specializarea: Economia Comertului, Turismului si Serviciilor

si...cam atat..

din pacate nu mi-am gasit de lucru in domeniu.
Eu sunt tare necajita si dezorientata dar voi scrie la Ministerul Muncii si la Ministerul invatamantului sa vad ce raspuns o sa-mi dea.
Vad ca in fiecare an se schimba domeniul ! Oare in 2007, 2008 ce a fost scris?!?!
Poate ne spune cineva care a terminat in acesti ani!
relyrely2010 a scris:

Eu sunt tare necajita si dezorientata dar voi scrie la Ministerul Muncii si la Ministerul invatamantului sa vad ce raspuns o sa-mi dea.
Vad ca in fiecare an se schimba domeniul ! Oare in 2007, 2008 ce a fost scris?!?!
Poate ne spune cineva care a terminat in acesti ani!


Potrivit COR-ului , economistii activează pe pietele nationale de bunuri, servicii si fortă de muncă si rezolvă probleme economice vizând productia, costurile acesteia, comercializarea, ocuparea forÑei de muncă si productivitatea si acordă consultatii în acest sens.
Ocupatii componente :
244101 consilier/expert/inspector/referent/economist în management
244102 consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală
244103 consilier/expert/inspector/referent/economist în economia mediului
244104 consilier/expert/inspector/referent/economist în comert si marketing
244105 consilier/expert/inspector/referent/economist în relatii economice
internationale
244106 consilier/expert/inspector/referent/economist în gestiunea economică
244107 consultant în management
244108 tehnician economist
244109 inginer economist
244110 inspector de concurentă
244111 administrator financiar (patrimoniu) studii superioare

Cu facultatea absolvita puteti ocupa una din aceste functii.

Alte discuții în legătură

Incadrare valentina_ valentina_ un absolvent al Academiei de Studii Economice - Facultatea de Marketing, cu titlul \\"Licentiat in stiinte economice\\" domeniul Marketing poate fi incadrat ca ... (vezi toată discuția)
Cod cor kittycriss kittycriss Am terminat Fac de stiinte economice, sunt licentiat economist si nu stiu in ce cod COR ar trebui sa ma incadrez pentru funstia de economist la o S.C. (vezi toată discuția)
Cerinte incadrare studii superioare contabil! ctinagl ctinagl Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in privinta unei probleme. Am terminat in 2008 specializarea Informatica Economica din cadrul Facultatii de Stiinte Economice ... (vezi toată discuția)