avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cerinte incadrare studii superioare contabil!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cerinte incadrare studii superioare contabil!

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in privinta unei probleme.
Am terminat in 2008 specializarea Informatica Economica din cadrul Facultatii de Stiinte Economice Galati. Pe diploma mea de licenta scrie „Licentiat in Informatica Economica”. Tocmai am fost si am ridicat-o si am fost dezamagita ca scrie asa in loc sa scrie „Licentiat in Stiinte Economice”.
Intrebarea mea este daca aceste studii sunt relevante pt meseria de contabil pt a putea fi incadrata pe studii superioare.
Trebuia sa termin neaparat Contabilitate ca sa ma pot angaja ca si contabil cu studii superioare?
Precizez ca sunt inscrisa la master la specializarea Marketing si comunicare in afaceri pt ca anul trecut cand m-am inscris nu exista nici o specializare de Contabilitate.
Exista vreun lege care sa precizeze exact conditiile pt ocuparea postului de contabil?
Va rog sa ma ajutati. Astept un raspuns de la voi.
Cel mai recent răspuns: kryket , utilizator 12:05, 13 August 2009
Pentru a fi angajat ca si contabil trebuie sa fii licentiat in stiinte economice. Normal, daca ati urmat cursurile facultatii de stiinte economice (indiferent in ce oras) trebuia sa fiti licentiat in aceste stiinte, iar sub aceasta rubrica trebuia sa scrie specialitatea respectiva. Specialitatea urma sa fie contabilitate. Din pacate, nu sunteti specializata in contabilitate, ci in informatica economica, care, cred eu, este mult mai folositoare, deoarece puteti sa va angajati oriunde este necesara o astfel de specializare. Incluziv, la banci.
In ceea ce priveste masterul, nu este obligatoriu ca facultatile sa faca master in orice specializare, tocmai de aceea exista autonomia universitara. Daca vroiati special in contabilitate, trebuia sa cautati mastere de acest fel si in alte orase sau judete.
Dvs sunteti licentiat in Informatica Economica intrucat aceasta este specializarea pe care ati terminat-o. Prin urmare, nu puteti beneficia dea avantajele studiilor superioare absolvite pentru postul de contabil.

In unele centre universitare exista si master in Contabilitate :)

"Facultatea de Stiinte Economice - specializarea Informatica Economica"

Nu stiu de ce sunteti revoltata, dar se pare ca licenta ati dat-o in specializarea Informatica Economica.
Daca facultatea avea mai multe specializari:
-finante
-contabilitate
-administrarea afacerilor
-management
-informatica economica,....

si ati fi optat la alta in afara de informatica economica, atunci da, pe buna dreptate aveti motiv de suparare..
Ar trebui sa verificati optiunea facuta ?!

Eu sunt angajata in invatamant pe postul de contabil cu studii superioare iar acum mi se spune ca diploma mea nu este relevanta ca avand studii de specialitate pt postul de contabil cu studii superioare.
Ar trebui sa fiu incadrata pe studii medii?
Unde pot intreba daca e bine asa sau nu?
Daca ma inscriu la master la specilaizarea "Contabilitate si Audit" pot fi incadrata pe studii superioare ca si contabil?
Astept raspunsuri de la voi. Sper sa fie pozitive!

Alte discuții în legătură

Studii superioare necesare pentru contabili Cont Expert 4972 MBM Cont Expert 4972 MBM Buna ziua, Am o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns va rog mult..... Sunt angajata la o firma cu contract individual de munca in timp normal de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vreau sa particip la un concurs pentru o functie publica ... m0_0n3y m0_0n3y Buna ziua. Vreau sa particip la un concurs pentru o functie publica unde se cer studii superioare economice si vechime in specialitatea studiilor ... (vezi toată discuția)