avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Studii superioare necesare pentru contabili
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Studii superioare necesare pentru contabili

Buna ziua,
Am o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns va rog mult..... Sunt angajata la o firma cu contract individual de munca in timp normal de 8 ore pe zi si am experienta in domeniul economic de 4 ani. Urmeaza sa imi faca conducerea o decizie prin care preiau toate atributiile in departamentul financiar-contabil. In legea contabilitatii scrie ca este posibil ca organizarea si conducerea contabilitatii sa se faca de o persoana desemnata,atat timp cat angajatul in cauza are studii superioare economice. Eu am terminat Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi, specializarea Administratie Publica (pe diploma scrie - licentiat in Stiinte Administrative) si, ulterior am facut master in cadrul ASE Buc, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, Specializarea Audit Financiar si Consiliere. Se poate considera ca am studii superioare economice? Cei de la Ceccar mi-au respins cererea de inscriere la examenul de acces pentru experti contabili sub motivul ca pe diploma de facultate nu scrie "economist" si ca atare nu am studii superioare economice . In interpretarea legii contabilitatii se aplica acelasi principiu, sau mai exista si o alta interpretare si pot prelua toate atributiile departamentul fara sa am probleme?
Multumesc frumos!
Diana
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 17:21, 14 Iunie 2010
scriptic d-voastra aveti specializare in administratie publica, audit si consilier, nu in contabilitate
da corect nu am specializare in contabilitate si nu am pretins asta, insa eu ma intrebam daca studiile mele nu pot fi incadrate la studii economice ... teoretic asta cer toti, nu cer studii de contabilitate ci de economist.

Multumesc frumos
in cadrul facultatii vi s-a predat tehnologia textilelor, ori a petrolului...ori poate in constructii?? foaia matricola nu arata notele obtinute la examene in baza careia ati putea proba ce fel de materii ati studiat si ce anume a stat la baza licentierii? nu cred ca materiile studiate nu au fost dindomeniul economic!!...sa termini o Facultate de Economie si Administrare a Afacerilor si sa nu fii economist...mi se pare ciudat ...aiuritic chiar!! Pai ce sunteti...chirurg!!?
cumati acceptat refuzul celor de la CECCAR fara sa faceti opozitie!? asta arata superficialitatea studiilor pe care le-ati facut!! un absolvent stapan pe stiinta si pe studiile sale ar fi stiut fara dubii carei categorii profesionale apartine...dumneavoastra inca asteptati sa va lamureasca cineva?
repet...vedeti in foaia matricola carei profesii ii corespunde curricula...macar asa veti stii ca faceti ceva pentru care cel putin prin diplome sunteti calificata.
si ce titlu a-ti obtinut? ce scrie pe diploma de absolvire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte incadrare studii superioare contabil! ctinagl ctinagl Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in privinta unei probleme. Am terminat in 2008 specializarea Informatica Economica din cadrul Facultatii de Stiinte Economice ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)
Contabil autorizat JuliaHavadi JuliaHavadi Bun Ziua! Am terminat liceul la specializarea de economie si am terminat si facultatea de stiinte economice si gestiunea afacerilor cu diploma de ... (vezi toată discuția)