avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie și salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie și salariu

Legea asumată de către guvern prevede că:
1.-(4) Prin excepție de la prevederile prezentului articol, personalul din
sistemul de învățământ preuniversitar, sănătate și cultură, pensionat pentru limită de vârstă în baza principiului contributivității, poate fi menținut pe post,prin decizia ordonatorului principal de credite, numai în cazul în care postul nu poate fi ocupat de o persoană care nu a dobândit calitatea de pensionar și numai dacă neocuparea postului afectează buna funcționare a instituției.
2. Aceasta înseamnă că :
a) Doar pensionarii pentru limită de vârstă în baza principiului contributivității pot cumula pensia cu salariul? Un ”pensionar militar” este pensionar pentru limită de vârstă în baza principiului contributivității?
b) Angajatorul are obligația de a încerca să ocupe postul , si numai dacă nu reușește să ocupe postul, atunci poate permite cumularea pensiei cu salariul?

Alte discuții în legătură

Pensie militara ,salariu in invatamant SorinMatei SorinMatei Am si eu o rugaminte : Va rog sa -mi spuneti daca pot cumula pensia militara pentru limita de varsta cu salariu in sistemul de invatamant. In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariul in 2015 marilena13 marilena13 personal didactic auxiliar - secretar sef scoala - baza legala (vezi toată discuția)
Cumul pensie cun salariu in invatamant preuniversitar de stat ana cornelia ana cornelia Administrator financiar ( contabil ), pensionar limita de varsta conform noii ordonante are dreptul de a cumula pensia cu salariul( este post unic ) ? ... (vezi toată discuția)