Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice: Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
Pentru a continua activitatea ca personal didactic auxiliar, dupa pensionarea la limita de varsta, daca am aprobarea Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, care sunt pasii de urmat?
Eu stiu, si daca gresesc va rog sa ma corectati, ca se inceteaza contractul de munca pe perioada nedeterminata, si se incheie un nou contract pe perioada determinata - in cazul meu ar trebui sa-mi inceteze CIM nedeterminat pe 31 ianuarie 2015, iar cu 1 februarie 2015 sa mi se incheie CIM pe perioada determinata.
Am rugamintea sa ma ajutati, dar sa precizati si legea care permite acest lucru, fiind personal didactic auxiliar invatamant. Va multumesc din suflet.
Pensie de urmas
mada2804
Am consultat legea 19/2000, art 92 (1) d). Daca salariul depaseste 1/4 din salariul mediu brut pe economie, tot nu s-ar poate cumula pensia cu salariul in ... (vezi toată discuția)
Cim determinat
panzarumitica
potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)