avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUMUL PENSIE CU SALARIUL IN 2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUMUL PENSIE CU SALARIUL IN 2015

personal didactic auxiliar - secretar sef scoala - baza legala
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 18 Decembrie 2014
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii
, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
Pentru a continua activitatea ca personal didactic auxiliar, dupa pensionarea la limita de varsta, daca am aprobarea Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, care sunt pasii de urmat?
Eu stiu, si daca gresesc va rog sa ma corectati, ca se inceteaza contractul de munca pe perioada nedeterminata, si se incheie un nou contract pe perioada determinata - in cazul meu ar trebui sa-mi inceteze CIM nedeterminat pe 31 ianuarie 2015, iar cu 1 februarie 2015 sa mi se incheie CIM pe perioada determinata.
Am rugamintea sa ma ajutati, dar sa precizati si legea care permite acest lucru, fiind personal didactic auxiliar invatamant. Va multumesc din suflet.
In acest caz, se va incheia un nou c.i.m. pe durata determinata sau nedeterminata.

Legea v-am mentionat-o in mesajul anterior, intrucat Legea nr.1/2011 nu se refera la situatia dvs, ci numai a cadrelor didactice.
Personalul didactic L 1/2011 = personal didactic + personbal didactic auxiliar.
Care este articolul din Legea 1/2011 care prevede ceea ce entionati dvs, intrucat eu nu-l regasesc?

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas mada2804 mada2804 Am consultat legea 19/2000, art 92 (1) d). Daca salariul depaseste 1/4 din salariul mediu brut pe economie, tot nu s-ar poate cumula pensia cu salariul in ... (vezi toată discuția)
Cim determinat panzarumitica panzarumitica potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Pensie gradul iii cu drept de munca jumatate de norma, ca educatoare ContSters335206 ContSters335206 Buna ziua, sunt educatoare titulara, gradul II, cu o vechime de 14 ani in invatamant si, din pacate, din 2010 am pensie de invaliditate, gradul III, cu ... (vezi toată discuția)